Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Wandelen, musea of op uitstap: het kan allemaal in België!

Top

Wandelen, musea of op uitstap: het kan allemaal in België!

Reizen naar het buitenland verboden, gesloten grenzen, lockdown, … We moeten het zeggen zoals het is: reizen naar de andere kant van de wereld is (nog) niet voor meteen. Maar ook in eigen land valt er heel wat te beleven. Geen idee wat te doen in België? We geven je graag enkele ideeën.

Op reis in eigen land

Typisch aan ons land, is dat het erg klein is. En dat is alleen maar een voordeel, want je hoeft geen duizenden kilometers af te leggen om eens wat anders te zien. Stap op je mountainbike of maak een tochtje met het gezin over de heuvelachtige paden van prachtig Wallonië: je portemonnee (en de planeet!) zullen je dankbaar zijn. Bovendien kun je tijdens je vakantie in België via takeaway de lokale middenstand, restauranthouders en producenten steunen die het echt nodig hebben.

Klein land, groots erfgoed

Wie niet in cafés en restaurants van het Belgische culinaire erfgoed kan genieten, kan altijd op ontdekkingstocht gaan naar de (heilige) plaatsen van onze gastronomie. Waarom maak je bijvoorbeeld geen uitstapje naar plaatsen die bekend staan om hun bieren? Orval, Chimay, of Maredsous, om er maar een paar te noemen, zijn perfecte bestemmingen voor wandelingen en tripjes met het gezin.

Ook je geest komt hier niets te kort, want België is bezaaid met culturele schatten. Gelukkig zijn de musea open (maar vergeet niet te reserveren) en staan ze te popelen om je te ontvangen. Altijd al de werken van Magritte willen zien zonder de hordes toeristen die je het zicht ontnemen? Dit is je kans.

Mijn vlakke land … of toch niet

Oké, ons land kan niet uitpakken met een turquoise zee of adembenemende bergen, maar prachtige landschappen zijn er meer dan genoeg. En als je er even bij stilstaat, besef je dat er voor zo'n klein grondgebied erg veel te doen is in België: een aangename zee, een vredig platteland, een woestijn (echt waar!), oogstrelende natuurreservaten en schitterende wandel- en trektochten. Je gelooft ons niet?

Op reis in België: ben ik verzekerd?

Of je nu ver weg gaat of niet, kleine onvoorziene gebeurtenissen blijven dezelfde: ongelukken, ziekte waardoor je thuis moet blijven, reserveringen die niet doorgaan, enz. Om met een gerust gemoed te vertrekken, kies je voor de reisverzekering van AXA:

  • uitgebreide bijstand 24/7 beschikbaar
  • gratis medische teleconsultatiedienst via Dokters online
  • vervoer per ziekenwagen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in geval van ongeval of medisch spoedgeval
  • de terbeschikkingstelling van een chauffeur om naar huis terug te keren in geval van ziekte, ongeval met lichamelijk letsel of overlijden
  • De kosten voor een kinderoppas of huishoudhulp (max. 25 EUR/dag) voor kinderen jonger dan 18 jaar in geval van een ziekenhuisopname van de verzekerde ouders gedurende een periode van ten minste 3 dagen
  • ...

Onze reisverzekering op jouw maat:

  • verschillende formules aangepast aan jouw behoeften, voor één of meerdere verblijven per jaar
  • voor één persoon, een gezin of een groep vrienden volgens de gekozen formule
  • in Europa of wereldwijd ... omdat de grenzen niet eeuwig gesloten zullen blijven!

DEEL  DIT ARTIKEL

Op zoek naar een reisverzekering?

Met de Reisverzekering van AXA kunnen jij en je gezin op ons rekenen.

MEER INFO