Ga naar de hoofdinhoud
NL
test test

Blog

Reizen in covid-tijden

Top

Reizen in covid-tijden

Ben jij zo iemand die graag reist, en zijn je gewoontes door de gebeurtenissen van 2020 met de gezondheidscrisis wat dooreengeschud? Vraag je je af hoe je er zeker van kan zijn dat je weer kan reizen en toch beschermd bent?

Als je je reis voorbereidt, zijn er vandaag verschillende aandachtspunten die je moet controleren voordat je vertrekt, en ook bij je terugkeer:

Controleren of de grenzen open zijn

In België zijn de grenzen open, onder voorwaarden, maar dat is niet het geval voor alle landen in de wereld en elk land heeft zijn eigen regels om de toegang tot zijn grondgebied al dan niet toe te staan. Sommige landen hebben hun grenzen zelfs tot midden 2021 gesloten. Voordat je overweegt om te vertrekken, raadpleeg je de site van de FOD Buitenlandse Zaken.

Is je reis geboekt? Bereid je voor!

Je hebt een land van bestemming gevonden, en nu moet je de nodige voorbereidingen treffen. Allereerst raden wij jou sterk aan om een reisverzekering af te sluiten, inclusief een annulatieverzekering. Dat is een belangrijke dekking voor jou, of je nu ziek wordt, in quarantaine wordt geplaatst of een lichamelijk ongeval krijgt.

Vergeet niet om een afspraak te maken voor je PCR-test

Vandaag vragen veel landen een negatieve Covid-test van minder dan 72 uur. Weet dat er verzekeringen zijn die de mogelijkheid bieden om je reis te annuleren in geval van een positieve test vóór vertrek (uiteraard nadat de nodige medische attesten zijn afgegeven) als je een annulatieverzekering hebt afgesloten.

Is je bagage klaar?

Tegenwoordig mogen bepaalde zaken niet ontbreken in je bagage: maskers en hydroalcoholische gel. Neem er voor de zekerheid meerdere mee, want of het nu op de luchthaven is, in het vliegtuig of zelfs in de meeste landen: maskers zijn vandaag bijna overal verplicht.

Bij terugkomst

Denk eraan: als je België meer dan 48 uur verlaat, moet je het Passenger locator form invullen bij thuiskomst, en de instructies volgen die je daarna ontvangt via sms.

Nu ben je helemaal klaar voor een aangenaam verblijf. Fijne vakantie!

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL