Ga naar de hoofdinhoud
NL
test test

Blog

Reizen met de auto: enkele controles vóór vertrek

Top

Reizen met de auto: enkele controles vóór vertrek

Vertrek je binnenkort op vakantie met de auto? Om rustig te kunnen rijden, vereist dit vervoermiddel wat voorbereiding vóór het grote vertrek!

Wat dekt je autoverzekering?

Controleer vóór je vertrekt of je verzekering pech of een ongeval in het buitenland dekt. Misschien moet je je dekkingen overeenkomstig aanpassen.
Houd bovendien de bijstandsnummers bij de hand voor het geval je onderweg een probleem hebt. 

Wanneer was je laatste controle?

Werken je remmen goed? Is de bandenspanning onlangs gecontroleerd? Werken de lichten goed? Om er zeker van te zijn dat je auto klaar is om de honderden tot duizenden voorziene kilometers veilig af te leggen, maak je een afspraak met je garage voordat je vertrekt!

Heb je je reisroute voorbereid?

Vandaag vertrouwen we veel op de gps of andere navigatietools. Een connectiviteitsprobleem kan er echter voor zorgen dat je verloren rijdt, en zonder andere ondersteuning zou het wel eens moeilijk kunnen zijn om je bestemming te bereiken. Aarzel niet om je traject vooraf te controleren en de route af te drukken. Je kan ook een kaart downloaden of kopen, om die te gebruiken indien nodig.

Welke accessoires zijn onmisbaar in de auto?

Voordat je de reis aanvat, controleer je of naast de bagage ook de volgende accessoires - die in België verplicht zijn - in de auto liggen: de gevarendriehoek, een brandblusser, een EHBO-kit en een reflecterend hesje. Als je naar het buitenland gaat, denk er dan aan dat je in Frankrijk bijvoorbeeld verplicht bent om een alcoholtest in de auto te hebben.

Heb je alles gecontroleerd? Dan ben je klaar om te vertrekken en met volle teugen te genieten van je vakantie! We wensen je een veilige rit!

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL