Ga naar de hoofdinhoud
NL

Blog

Op reis met een gerust gemoed? Dat kan, met AXA aan uw zijde!

Top

Op reis met een gerust gemoed? Dat kan, met AXA aan uw zijde!

Velen onder ons stellen een checklist op voor we op vakantie vertrekken, niet? Maar hebt u echt wel gedacht aan alles wat u kan overkomen? Nuttige tips en praktische diensten van uw verzekeraar, AXA.

Blijven doorgaan 'dankzij' de stress, daarna instorten van (mentale) vermoeidheid of ziek worden wanneer we het iets rustiger aan doen, het komt wel vaker voor. Ook kleine kwaaltjes kunnen best vervelend zijn: voedselvergiftiging, hoofdpijn, verstoorde spijsvertering, enz.

Hoe omgaan met gezondheidsproblemen in het buitenland?

Zodra we afstand nemen van onze dagelijkse gewoontes, ver van huis, krijgen problemen een andere dimensie: een dokter van wacht zoeken in een vreemd land, in een andere taal moeten uitleggen hoe we ons voelen, geen afstand kunnen nemen van problemen op kantoor ... Stress stond niet op ons vakantielijstje, maar is vaak toch ook aanwezig.

Geniet u van de innovatieve online diensten die AXA Belgium ontwikkeld heeft voor de gezondheidsverzekering via uw werkgever? Even een korte herinnering hieronder waarmee we je kunnen helpen.

Kleine kwaaltjes die u het leven moeilijk maken? Krijg een eerste idee van mogelijke aandoeningen op basis van uw symptomen

Wordt uw kind ziek na een zeer warme dag aan zee? U bent ongerust en maakt u zorgen. Voortaan is het mogelijk om in enkele minuten een objectieve mening te krijgen van uw gezondheidstoestand. Voor u bij een dokter langsgaat, kan u al een eerste diagnose stellen dankzij de tool voor het online beoordelen van symptomen. Op basis van enkele essentiële vragen ontvangt u onmiddellijk een rapport dat u kan downloaden en dat u een idee geeft van de mogelijke pathologieën waar uw kind last van heeft.

Waar ter wereld u ook bent, er staat een online arts ter beschikking in uw eigen taal

Misselijkheid die blijft aanhouden, zware migraine, een insectenbeet die ontsteekt, of zelf ernstigere problemen ... Medisch advies krijgen in het Nederlands wanneer u duizenden kilometers van huis bent, dat is mogelijk met Doctors Online: een gratis online consultatieplatform, toegankelijk voor verzekerden van een gezondheidsverzekering die door hun werkgever bij AXA is afgesloten en voor hun gezinsleden die eveneens verzekerd zijn.

Bel naar +32 2 550 49 66 en u wordt verder geholpen door een assistent die u binnen de 30 minuten of wanneer het u past een afspraak met een arts of een psycholoog voorstelt via videoconferentie, in het Nederlands, Frans of Engels, 24/7, zelfs in het buitenland.

Voorkomen …

De etymologische betekenis van het woord vakantie is: vrij zijn van verplichtingen en openstaan voor het nieuwe: het ontdekken van nieuwe streken, culturen, mensen, activiteiten ... Belast uzelf dus niet met onnodige dingen, ga voor de essentie!

 

1. Vermijd vaak voorkomende problemen

  • Waar u ook gaat met uw gezin, neem altijd het bewijs van uw dekking gezondheidszorg mee; het kan in pdf-formaat worden gedownload op MyAXA Healthcare. Geef het ook mee aan uw kinderen wanneer ze op kamp gaan
  • Bescherm u tegen de zon, uitdroging, te veel eten, de gevolgen van alcohol versterkt door de hitte, reisziekte
  • Ontsmet uw insecten- of kwallenbeten dankzij uw EHBO-kit
  • Ga zwemmen in bewaakte zones
  • Was regelmatig uw handen, controleer de versheid van wat u eet of drinkt.

2. Bereid u voor op lekker niets doen

Ons lichaam staat zelden stil en ook onze geest blijft altijd bezig. Resultaat: het is moeilijk om tot rust te komen. Schakel uw elektronische toestellen uit en geniet van de stilte. Om te voorkomen dat uw grijze cellen op vakantie op volle toeren blijven draaien, zorg voor rustige activiteiten en geniet van mentale rust.

Op MyAXA Fidelity Health, toegankelijk via MyAXA Healthcare, vindt u tal van exclusieve voordelen van onze partners, op het vlak van gezondheid en welzijn. U krijgt er ook interessante kortingen voor uw volgende vakantie.

En als u in België blijft

Moet u in België naar de apotheek? Apotheekkosten kunnen duur uitvallen. Weet dat u met de AssurPharma barcode die u op het platform MyAXA Healthcare vindt, eenvoudig een terugbetaling kan aanvragen. Elke apotheker in België kan de barcode scannen zodat de kosten voor uw medicatie (voorgeschreven door een arts) automatisch naar AXA worden gestuurd.

Uw gezondheid is onze prioriteit

Online uw symptomen evalueren of een videoconsultatie aanvragen.

ONTDEK ONZE DIENSTEN

DEEL DIT ARTIKEL