Ga naar de hoofdinhoud
NL

Blog

Smartphone achter het stuur

Top

Smartphone achter het stuur

Iedereen weet dat afgeleid worden door je smartphone tijdens het rijden één van de grootste gevaren is op de weg. Een simpel telefoongesprek verhoogt tot wel 4 keer het risico om betrokken te raken bij een ongeval. Dit risico wordt alleen maar groter als je sms’t, op het internet surft of door je Instagram feed scrolt. Je smartphone leidt je af van het verkeer, zorgt ervoor dat je ogen niet op de weg gericht zijn én houdt je handen bovendien van je stuur weg.

Rij veilig en kies voor ‘Niet storen’

We kunnen je maar 1 advies geven: gebruik je smartphone niet tijdens het rijden. Omdat we weten dat de verleiding groot kan zijn, vind je hier enkele tips over hoe je afleiding kan voorkomen door over te schakelen naar ‘auto-modus’.

  • Leg je smartphone buiten handbereik, bijvoorbeeld in het handschoenkastje of in je rugzak of handtas.
  • Activeer de ‘Niet storen’-functie van je smartphone. Met deze functie kan je berichten, inkomende oproepen en meldingen blokkeren. Je kan deze functie zo instellen dat de oproepen van je favoriete contacten wel binnenkomen. Je kan de gps blijven gebruiken en nog altijd naar je favoriete muziek luisteren (idem trouwens als je de smartphone op ‘stil’ zet).

Test je kennis met de Grote Verkeersquiz

Een goede kennis van de verkeersregels is essentieel om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen. Aangezien de verkeersregels regelmatig veranderen, is een kleine opfrissing geen overbodige luxe. In samenwerking met AWSR en de VSV, nodigt AXA je uit om deel te nemen aan ‘De Grote Verkeersquiz’ van 15 oktober tot 15 november 2021. Maak bovendien kans op één van de vele prijzen!

Veilig rijden was nog nooit zo interessant!

Jonge bestuurder? Wij vertrouwen je en stellen je onze optie AXA driveXperience voor. Deze optie beloont je voorzichtigheid aan het stuur en stelt je in staat je rijstijl te perfectioneren aan de hand van handige tips & tricks. In onze app AXA DriveCoach vormt smartphonegebruik één van de 5 indicatoren voor het bepalen van je rijscore.

Klik hier voor meer informatie of contacteer je makelaar.

Op zoek naar een autoverzekering?

De Autoverzekering van AXA? Die houdt rekening met jouw wensen.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL