Ga naar de hoofdinhoud
NL

Blog

Welke beroepverzekeringen voor uw behoeften en uw activiteitensector?

Top

Welke beroepverzekeringen voor uw behoeften en uw activiteitensector?

Uw onderneming is gegroeid, de nood om uw activiteiten te beschermen dus ongetwijfeld ook. Om er zeker van te zijn dat uw verzekeringsplan nog up-to-date is, is een check-up aangeraden.

Uw activiteiten zijn geëvolueerd, uw omzet is gestegen samen met het aantal aanvragen dat u ontvangt. Ook uw aantal medewerkers is uitgebreid, de klanten zijn tevreden, … Gefeliciteerd! Want in deze bijzonder woelige tijden wordt ondernemerschap een sprong in het diepe.

Het is dan ook hét moment om even de pauzeknop in te drukken en afstand te nemen: bent u zeker dat uw verzekeringsplan nog aan uw behoeften beantwoordt? Uw bedrijf beschermen, dat wil zeggen dat u aan alles moet denken, ook op lange termijn.

Wat verzekeringen betreft, zijn er de verplichte, de essentiële en de geruststellende verzekeringen

De verplichte verzekeringen zijn wettelijk vereist. Met de essentiële verzekeringen, die heel vaak worden afgesloten, kan u zich ten volle op uw activiteiten concentreren. Dankzij de geruststellende verzekeringen hebt u meer gemoedsrust om de dagelijkse risico's van het ondernemerschap aan te pakken. Enkele voorbeelden:

1. Uw personeel is waardevol, u ook

Indien u net uw eerste werknemer in dienst hebt genomen, moet u de verplichte verzekering Arbeidsongevallen afsluiten. Die komt tussen in de kosten voor de gezondheidszorgen wanneer een medewerker een ongeval heeft op de werkplek of op de weg van of naar het werk. Ze vergoedt ook het inkomensverlies van uw werknemer(s) in geval van tijdelijke of blijvende ongeschiktheid. Voor uzelf als bedrijfsleider is er een essentiële verzekering, de Patroonsverzekering ongevallen 24 uur/24. Deze wordt vaak over het hoofd gezien hoewel ze u wereldwijd dekt tegen de financiële gevolgen van een professioneel of privéongeval.

2. Uw mobiliteit is essentieel

Indien u een voertuig of een voertuigvloot bezit, hebt u zeker de verplichte verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Voertuigen afgesloten, die de materiële en lichamelijke schade veroorzaakt aan derden dekt. Voor nog meer gemoedsrust zal u die voor een nieuw tot vrij nieuw voertuig misschien willen aanvullen met een Omniumverzekering Auto.

3. Focus op de kern van uw activiteiten

Stelt u in het kader van uw activiteiten plaatsen open voor het publiek? De Objectieve Aansprakelijkheid is een verzekering die zeer vaak verplicht is: of u nu aansprakelijk wordt gesteld of niet, ze vergoedt de slachtoffers in geval van ontploffing of brand voor de geleden lichamelijke en materiële schade.

Sommige beroepen zoals in de sector van de intellectuele dienstverlening maar ook in de bouw, zijn gereglementeerd en vereisen een verzekering Burgerrechtelijke Beroepsaansprakelijkheid. Die dekt de gevolgen van een vergetelheid of nalatigheid. De Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Uitbating is dan weer niet verplicht maar wordt sterk aanbevolen. Ze beschermt u tegen eventuele problemen door tussen te komen wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die in het kader van uw activiteiten aan derden wordt veroorzaakt.

Een mooi voorbeeld van een geruststellende verzekering is de Rechtsbijstand die uw belangen verdedigt bij een conflict en tegemoetkomt in de bemiddelings- en verdedigingskosten, contractuele geschillen …

4. Opnieuw kunnen starten

De Brandverzekering is een voorbeeld van een niet-verplichte maar essentiële verzekering die heel vaak wordt afgesloten: ze komt tussen in schadegevallen van het type brand, waterschade, glasbreuk, stormschade … Ter aanvulling is er de Diefstalverzekering die de inhoud van het gebouw dekt tegen diefstal en vandalisme. Een andere essentiële dekking is de verzekering Bedrijfsschade, die de financiële gevolgen vergoedt van een stopzetting of vertraging van uw activiteit na een schade die door uw brandverzekering wordt gedekt.

Er zijn ook nog andere geruststellende verzekeringen die uw bekommernissen wegnemen. U kunt uw draagbare, vaste of mobiele materieel verzekeren tegen diefstal en materiële schade of, in tijden van cybercriminaliteit, ook uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid dekken in geval van verlies en/of openbaarmaking van gegevens van derden.

Vijf minuten om te weten of u goed verzekerd bent

In vijf minuten doet u een check-up van uw behoeften en de verzekeringen die nodig zijn voor een goede voortzetting van uw bedrijf. Neem zeker even de tijd voor deze check-up. Deze online tool geeft u een volledig rapport dat u achteraf kan bespreken met uw makelaar.

DOE DE CHECK-UP

Welke verzekeringen om uw jonge onderneming te beschermen?

Welke package voor uw jonge onderneming?

Een uniek package van dekkingen op maat aangepast aan uw noden.

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

DEEL DIT ARTIKEL