Ga naar de hoofdinhoud
NL
test test

Blog

Doet u als zelfstandige ook aan particulier pensioensparen?

Top

Doet u als zelfstandige ook aan particulier pensioensparen?

Bent u net als Laura een zelfstandige die zich elke dag voor uw klanten en uw zaak inzet? Dan hebt u waarschijnlijk, zoals meer dan de helft van de zelfstandigen, een vrij aanvullend pension (VAPZ). afgesloten. Prima keuze! Niet alleen zit u later financieel gebeiteld. U betaalt jaarlijks ook minder belastingen.

Als u bovendien nog een stapje verder bent gegaan, en ook individueel een pensioenspaarplan hebt afgesloten, dan komt daar een extra pensioen en bijkomend fiscaal voordeel bovenop. Vandaag bedraagt dat voordeel 30% voor een jaarlijks spaarbedrag van maximum 990 euro (inkomsten 2020, aanslagjaar 2021). Omdat u op het bedrag dat u spaart in uw pensioenspaarplan ook nog eens geen gemeentebelasting betaalt, kan dit belastingvoordeel nog oplopen!

Stort nu tot 1.270 euro

Spaart u net als Laura ook individueel voor uw pensioen, dan is er goed nieuws voor u! U kunt namelijk vanaf dit jaar eveneens tot maximaal 1.270 euro in uw persoonlijk pensioenspaarplan storten. Het belastingvoordeel op dit bedrag is 25%. Bovendien krijgt u, wanneer u met pensioen gaat, een hoger kapitaal.

Dromen waarmaken …

Destijds startte Laura met haar winkel omdat ze van boeken houdt en stiekem hoopt om ooit zelf een boek te schrijven. Dankzij haar pensioenspaarplan zal ze die droom later gemakkelijker kunnen waarmaken. Een appartementje aan zee, genieten van het ruisen van de golven … of misschien wel een huis in Toscane of aan de oevers van de Loire. De perfecte setting om een boeiend verhaal te schrijven!

U hebt wellicht ook een droom of concrete plannen voor de toekomst? Loop dan even langs bij uw verzekeringsmakelaar en bekijk met hem hoe u uw pensioenspaarplan tot het nieuwe fiscale plafond kunt opkrikken. Zo krijgt u later een bijkomend financieel duwtje in de rug … om te genieten en te doen waarvan u altijd hebt gedroomd.

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing? 

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing?

Simuleer uw pensioen et ontdek onze aanvullende pensioenformules voor zelfstandigen, ondernemers en KMO's. 

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

DEEL DIT ARTIKEL