Ga naar de hoofdinhoud
NL

Blog

Uw pensioen als zelfstandige: leven als God in Frankrijk of de buikriem aanhalen?

Top

Uw pensioen als zelfstandige: leven als God in Frankrijk of de buikriem aanhalen?

Met pensioen gaan… Het lijkt waarschijnlijk nog ver weg en u bent er nog niet echt mee bezig. Toch staat u er best eens af en toe bij stil, het is belangrijk voor uw toekomst en die van uw naasten. Een eerste stap kan zijn om eens na te gaan op welk, aanvullend, pensioen u later zal kunnen rekenen. Stel het niet uit en krijg een idee van het pensioen dat u te wachten staat!

Het Belgische pensioen in twee minuten

Het wettelijke pensioen, aanvullende pensioen, VAPZ, IPT of POZ voor zelfstandigen, pensioensparen …

Klinken al deze woorden u bekend in de oren, maar weet u niet zeker wat ze betekenen?

Bekijk dan ons filmpje! De drie ‘pensioenpijlers’ worden er snel en eenvoudig uitgelegd. Om u bewust te maken van uw mogelijkheden om uw toekomst veilig te stellen, en omdat een verwittigd zelfstandige voor twee telt!

Weten wat uw pensioen wordt? Mypension.be

Voer op mypension.be uw persoonlijke gegevens in en kom uw eigen wettelijke pensioensituatie te weten.

In enkele klikken ontdekt u er of u al een aanvullend pensioen hebt opgebouwd via een VAPZ, IPT, POZ, groepsverzekering … U kunt nagaan hoeveel u al hebt gespaard en hoeveel de reserve bedraagt die u hebt opgebouwd in elk pensioenplan, over uw hele loopbaan.

U vindt er ook de verzekeraar en/of bankinstelling terug die uw pensioenreserve als loontrekkende en/of zelfstandige beheert.

Hebt u uw schaapjes op het droge of hebt u het toch niet zo breed?

Geniet vandaag fiscale voordelen om morgen een comfortabel pensioen te hebben. Afhankelijk van uw statuut als zelfstandige kunnen we u bij AXA volgende pensioenspaarformules voorstellen: een gewoon VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) of sociaal VAPZ voor alle zelfstandigen, een POZ (Pensioenovereenkomst Voor Zelfstandigen) voor zelfstandigen met een eenmanszaak en een IPT (Individuele Pensioentoezegging) voor bedrijfsleiders die via hun vennootschap een aanvullend pensioen wensen op te bouwen. Geconventioneerde zorgverleners kunnen ten slotte hun RIZIV-toelage gebruiken voor de opbouw van een aanvullend pensioen in de vorm van een sociaal VAPZ.

U kunt naast de mogelijkheden voor zelfstandigen, uiteraard nog steeds, zoals iedereen, sparen via de formules Pensioensparen en/of Langetermijnsparen.

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing? 

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing?

Simuleer uw pensioen et ontdek onze aanvullende pensioenformules voor zelfstandigen, ondernemers en KMO's. 

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

DEEL DIT ARTIKEL