Ga naar de hoofdinhoud
NL

Brand voor gebouwen in mede-eigendom

Deze verzekering beschermt de gebouwen voor professioneel gebruik (zonder woongedeelte), waarvoor u als syndicus verantwoordelijk bent, met onmisbare en specifieke dekkingen voor een gebouw in mede-eigendom.

De brandverzekering voor mede-eigenaars dekt

 • schade veroorzaakt door brand
 • schade veroorzaakt door water, inwerking van elektriciteit, storm
 • schade aan onroerend goed bij vandalisme, kwaadwilligheid
 • Voorbeeld: de glaspartij van de inkomdeur van uw gebouw ligt aan diggelen?
  AXA staat aan uw zijde.

 • de gemeenschappelijke zonnepanelen in glasbreuk, storm en hagel
 • de gemeenschappelijke tv- & satellietantennes en -installaties
 • het breken van sanitair, uithangborden … gedekt tot 5 500 euro (Abex 878)
 • de inhoud van de mede-eigendom, gedekt tot 5 500 euro (Abex 878)

optie 

Voortaan kan de dekking rechtsbijstand worden afgesloten in Talensia Building.

In het kader van de rechtsbijstand vertrouwt AXA het beheer van uw schade toe aan Legal Village NV. Dit onafhankelijk schaderegelingsbureau, gespecialiseerd in rechtsbijstand, informeert u over uw rechten en zoekt naar een minnelijke, snelle en aanvaardbare oplossing in geval van een conflict met de tegenpartij bij een schadegeval. Is dit niet mogelijk, dan komt Legal Village NV tussen in de procedurekosten en de erelonen van uw advocaat.

De rechtbijstand omvat onder meer:

 • de strafrechtelijke verdediging

In het kader van een strafrechtelijke verdediging, stelt Legal Village NV een advocaat van uw keuze aan om uw rechten te verdedigen voor een strafrechtbank.

Voorbeeld: de mede-eigendom heeft te lang gewacht om grote herstelwerken te laten uitvoeren aan het dak van het gebouw. Door een storm is de schade verergerd en is een dakpan op een voorbijganger gevallen. Aangezien de verwondingen tot een aanzienlijke arbeidsongeschiktheid leiden, besluit het parket om de mede-eigendom aan te klagen voor onvrijwillige slagen en verwondingen. Legal Village NV stelt de advocaat van uw keuze aan om uw rechten te verdedigen voor een strafrechtbank.

 • het extracontractuele burgerrechtelijke verhaal tegenover de aansprakelijke derde

In het kader van een extracontractueel burgerlijk verhaal tegen een aansprakelijke derde, zal Legal Village NV alle nodige stappen ondernemen om de door uw geleden schade op hem te verhalen.

Voorbeeld: een derde voert werken uit in de tuin van de buren en beschadigt hierbij het terreintje voor het gebouw van de mede-eigendom. Legal Village NV zal de schade trachten te verhalen op de aansprakelijke derde.

 • de bemiddeling tussen mede-eigenaars in het kader van een building

Bij buitengerechtelijke bemiddeling komt Legal Village NV voor uw rechten op bij de tegenpartij in een efficiënte, snelle en goedkopere benadering van conflictoplossing dan in de rechtbank.

Voorbeeld: een inwonende mede-eigenaar richt zijn terras in met planten. Hij bedekt hierbij de doorschijnende scheidingswand met zijn buur met planten waardoor deze ondoorschijnend wordt. Zijn buurman klaagt erover dat hij aan zijn kant geen licht binnenkrijgt. Een bemiddelaar komt tussenbeide en helpt de twee mede-eigenaars om een oplossing te vinden.

Hebt u vragen over de Brandverzekering voor mede-eigenaars?

Vraag aan een makelaar om contact met u op te nemen.

Contacteer me