Ga naar de hoofdinhoud
NL

Aangifte van een schadegeval woning

  • Online aangifte de klok rond
  • Automatische controle van je dekking
  • Keuze van de vergoedingswijze
  • Je makelaar staat je bij

Een schadegeval in je woning? 

Waterschade, een storm die je dak beschadigt, een brand: een schadegeval kan je leven al gauw verpesten. Doe voortaan een online aangifte en wij doen er alles aan om je snel en efficiënt te helpen!  

Geef je schadegeval aan in zes stappen 

Voer je adres of je contractnummer in en binnen enkele kliks weet je of het schadegeval gedekt is door je Woningverzekering.  
Kostenramingen, facturen, foto's, het eventuele politierapport ... geef ons alles door wat je bij de hand hebt!  
Voer zo veel mogelijk informatie in: omstandigheden, schade, betrokken personen, enz. Niet zeker van jezelf? Geen probleem. Via de tool kan je de schadeaangifte naar je makelaar sturen, hij zal ze dan nakijken en naar ons sturen.
Een schadevergoeding in natura of een terugbetaling in contanten met of zonder kostenraming? Voor elk schadegeval is er een oplossing. 
Wij zullen deze zo snel mogelijk behandelen en je makelaar kan ze ook raadplegen. En, indien je dat wenst, kan je makelaar ze nakijken en in jouw plaats naar ons sturen.
Na de aangifte ontvang je en je makelaar een link om de evolutie van je dossier de klok rond op te volgen, tot de sluiting ervan. 

Dringend bijstand nodig?

Is het dak gaan vliegen, is er brand uitgebroken of is je deur kapot ... vraagt het schadegeval een dringende interventie van ons? We zijn er om je te helpen:
0032 2 550 05 550032 2 550 05 55

Bijvoorbeeld:

  • Herhuisvesting verzekerd indien je woning niet meer bewoonbaar is.
  • Beveiliging van het gebouw en je bezittingen.
  • Voorschot voor dringende aankopen.

Geef je schadegeval aan met je makelaar

Je makelaar staat je altijd bij:

  • Als je niet zeker bent van jezelf bij de invoer in eClaims kan je de aangifte naar je makelaar sturen via de optie 'naar mijn makelaar sturen'. Hij neemt het van je over en zal je aangifte nakijken en indien nodig corrigeren.
  • Indien je het schadegeval niet online wilt aangeven, kan hij het uiteraard in jouw plaats doen.

Hij ontvangt in ieder geval een kopie van je aangifte en kan de evolutie ervan in real time volgen.

contacteer je makelaar

De expert, je bondgenoot

In sommige gevallen stellen we een expert aan om de schade te beoordelen en je te begeleiden bij het oplossen van je schadegeval woning. Bereid je zo goed mogelijk voor op zijn bezoek.

Is je schadegeval woning niet gedekt?

Surf naar Homecare! Naargelang je behoeften stellen we een lijst herstellers voor (elektriciens, loodgieters, tegelzetters ...) die door ons zijn uitgekozen. Vraag een kostenraming en maak een afspraak in enkele kliks!

HOMECARE