Ga naar de hoofdinhoud
NL

De Woonverzekering die bij je past

Grote schade, kleine problemen, verhuizingen, verbouwingen en nog veel meer: wij maken je leven makkelijker dankzij de vele diensten die in je AXA Woonverzekering inbegrepen zijn. En dankzij de online afsluiting, ontvang je jouw contract onmiddellijk en ben je de volgende dag al verzekerd.

some icon

AXA, steeds tot je dienst

Een Woonverzekering online afsluiten op axa.be biedt je ook heel wat diensten die het leven gemakkelijker maken, of je nu eigenaar of (mede)huurder bent.

Online afgesloten Woonverzekering

Onze website blijft 24 uur per dag, 7 dagen per week tot je beschikking.

Bovendien bent je de volgende dag al verzekerd, en kan je dus meteen beginnen met andere zaken die met je huis te maken hebben.

Met AXA Assistance 24/7 reageren wij zo snel mogelijk om je te voorzien van:

 • Voorlopige huisvesting
 • Opvang van je minderjarige kinderen
 • Zorg voor je familieleden met een handicap
 • Onderdak voor je huisdieren
 • Psychologische ondersteuning
 • Enz.

Na een schade gedekt door je AXA Woonverzekering, komen wij snel tussen om je woning tijdelijk veilig te stellen in geval van risico op verergering van de schade: beschadigd dak, uitgerukte ramkozijnen, gebroken ruiten, kapotte toegangsdeur, enz.

Na een schade gedekt door je Woonverzekering worden je bezittingen opgeslagen en indien nodig beschermd. Wij zorgen ook voor de verhuisfirma en de opslagplaats.

In functie van de ernst van het schadegeval kan de expert je voorstellen om de beoordeling vanop afstand te doen. In dit geval toon je de schade - wanneer het jou best uitkomt - met je smartphone of tablet.

In geval van schade veroorzaakt door een water- of olielek of door een elektrisch incident betalen wij, tot een bepaald bedrag, de kosten voor het opzoeken en vervangen of herstellen van het schadeveroorzakende element.

Wij komen ook tussen in geval van waardeverlies van het gebouw als gevolg van het zoeken naar en vervangen of herstellen van het element dat het verlies veroorzaakt. Het maximaal gedekte bedrag voor de herstelling en het maximaal gedekte bedrag in geval van waardeverlies van het gebouw hangen af van de afgesloten formule voor je Woonverzekering.

Bezoek ons onlineplatform AXA Homecare om tot 3 offertes aan te vragen bij betrouwbare vakmensen. Onze gespecialiseerde dienstverleners zijn zorgvuldig geselecteerd om je een professionele, snelle en op maat gemaakte service te bieden.
Voor (mede)huurders

Handig om snel de sleutels van je nieuwe huis te krijgen!

Zo kan je het snel doorsturen naar je verhuurder om je huurcontract af te sluiten.

ATTEST AANVRAGEN

Je kan het document eenvoudig invullen, opslaan en delen met je medehuurders via onze onlinetoepassing.

De must-have opties

De optie Diefstal dekt je eigendom tot het in je contract bepaalde bedrag in geval van diefstal of schade in het gedekte gebouw, maar ook

 • in het kot van je kind;
 • in de feestzaal die je hebt gehuurd;
 • in je vakantieverblijf;
 • met inbraak in je afgesloten kastje in de sportzaal;
 • met bedreiging of geweld;
 • enz.

Natuurrampen, wilde dieren of olievervuiling: na dergelijke schade is het herstellen van je tuin naar zijn oorspronkelijke staat geen gemakkelijke opgave.

Om je te helpen je stukje paradijs terug te krijgen, dekt de optie Tuin (tot het in je contract bepaalde bedrag):

 • tuinconstructies en hun inhoud: tuinhuisjes, pergola's, kiosken, enz.
 • dierenhok onder 20m 2;
 • buitenmeubilair, onderhouds- en decoratiemateriaal: buitentafels en -stoelen, grasmaaiers, parasols, enz.
 • bomen, gazons en beplantingen;
 • zelfdragende zwembad en bovengrondse jacuzzi;
 • sanering van je met olie vervuilde grond.

Goed om te weten:
Ben je, bovenop je Huurdersaansprakelijkheid, bij ons verzekerd voor je inboedel? Dan kan je gratis onze uitbreiding ‘Move’ genieten. Het enige wat je moet doen, is je makelaar je nieuwe adres doorgeven voor de verhuisdatum.

Je geniet dus onder meer van bemiddeling bij een geschil tussen medebewoners of met je verhuurder.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Stel je verzekering op maat samen via onze onlinetool: ontdek de prijs van de verzekering die het best bij je past, zonder enige verplichting.

Bereken je prijs
some icon

Nog meer diensten om te ontdekken

Mobiliteit, gezondheid, familie, rechtsbijstand en nog veel meer: AXA biedt heel wat diensten die rekening houden met je wensen, de gezondheid van jou en je gezin vooropstellen of je ondersteunen in je activiteit.

In je MyAXA klantenzone kan je op elk moment onder meer je contracten raadplegen, schade aangeven en opvolgen of je gespaarde kapitaal of beleggingen bekijken. Al onze diensten zijn voortaan beschikbaar via een praktisch en intuïtief platform!

ONTDEK AL ONZE DIENSTEN