Ga naar de hoofdinhoud

Press

Reis opnieuw in alle vertrouwen dankzij de reisverzekering van AXA

Top

Reis opnieuw in alle vertrouwen dankzij de reisverzekering van AXA

De vaccinatiecampagne die goed loopt, de grenzen die opnieuw open zijn gegaan, niet-essentiële reizen die weer toegelaten zijn: er is opnieuw (een beetje) hoop voor de globetrotters onder ons!

Hoewel reizen sinds 19 april opnieuw mogelijk is, wordt het nog steeds afgeraden; wie toch op reis vertrekt, doet dat best met de nodige voorzichtigheid. Een goede reisverzekering is dan ook geen overbodige luxe. Dankzij zijn wereldwijde aanwezigheid kan AXA haar klanten en hun gezin te hulp schieten in alle uithoeken wereldwijd.

Reizigers stellen zich vandaag heel wat vragen

 • Wat als er tijdens mijn verblijf een nieuwe lockdown wordt aangekondigd?
 • Wat als ik mijn vakantie moet onderbreken en alles al betaald is?
 • Wat moet ik doen als ik ziek word en noodgedwongen mijn reis moet annuleren?
 • ...

3 formules voor alle soorten reizen

AXA heeft een nieuwe reisverzekering gelanceerd op de markt om reizigers te begeleiden. De verzekering kan online en via het makelaarsnet worden afgesloten en bestaat uit drie formules:

 • De tijdelijke 'Horizon'-formule biedt de reiziger een dekking voor verblijven van maximaal 45 opeenvolgende dagen, ongeacht het aantal tussenstops en de bestemming.
  Deze formule omvat een reisbijstand met onder meer de dekking van de medische kosten tot € 250.000, repatriërings-, opsporings- en reddingskosten; de uitbreiding wintersport is beschikbaar als optie.
 • De jaarlijkse 'Horizon'-formule waarbij de reiziger het hele jaar door gedekt is voor al zijn reizen (verblijven van maximaal 90 dagen).
  Deze formule omvat een reisbijstand met onder meer de dekking van de medische kosten tot € 750.000, repatriërings-, opsporings- en reddingskosten en wintersporten.
 • De 'Premium'-formule waarbij de reiziger het hele jaar door gedekt is voor al zijn reizen (verblijven van maximaal 180 dagen).
  Deze formule omvat een reisbijstand met onder meer de dekking van de medische kosten tot € 1.250.000 (dit bijzonder hoge plafond kan van pas komen bij een langdurig verblijf in een tweede verblijf in het buitenland of bijvoorbeeld in bepaalde landen waar de hospitalisaties erg duur zijn), repatriërings-, opsporings- en reddingskosten en wintersporten.

Voor een nog uitgebreidere bescherming kunnen deze drie formules worden aangevuld met:

 • De annulatie- en reisonderbrekingsverzekering
 • De bagageverzekering
 • De bijstand voertuig
 • Bij een zwaar ongeval of overlijden: de verzekering overlijden/blijvende invaliditeit (niet beschikbaar in de tijdelijke Horizon-formule)

De extra's van de reisverzekering van AXA

De gemoedsrust van onze klanten is een prioriteit voor ons. Daarom stoppen wij een reeks nuttige diensten in hun reiskoffer, ongeacht de gekozen formule::

 • Doctors Online: een dienst voor het online raadplegen van een arts in België; deze dienst is de klok rond beschikbaar.
 • Bij onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld overlijden van een naast familielid tot de tweede graad): terugbetaling van het niet-genoten deel van het verblijf (jaarlijkse Horizon of Premium) of repatriëring van de reiziger indien nodig.
 • Indien de persoonlijke spullen van de reiziger beschadigd, vertraagd of gestolen zijn: terugbetaling van de dringende aankopen.
 • Bijstand de klok rond bereikbaar (per e-mail, telefonisch of via WhatsApp) indien nodig.

Opgelet: De opheffing van het reisverbod wil niet zeggen dat zomaar alles mag. Elke bestemming legt specifieke maatregelen op voor reizigers. Denk maar aan een negatieve PCR-test of landen die enkel mensen toelaten die al een vaccin gekregen hebben.Wil je weten waar in Europa je op vakantie kunt? Alle informatie vind je via deze website.

Bij een pandemie zijn er een aantal beperkingen of uitsluitingen van toepassing.

Meer informatie over deze reisverzekering en de aangeboden diensten? Neem contact op met uw makelaar of surf naar onze website www.axa.be.