Ga naar de hoofdinhoud
Axa Verzekeringen, homepagina
Klantenzone

Overheidsopdrachten

Tijdrovende procedures of opportuniteiten?

Een goed uitgevoerde overheidsopdracht leidt tot een echt partnership met uw verzekeraar

De wet op de overheidsopdrachten bepaalt de algemene principes die van toepassing zijn op overheidsopdrachten en het afsluiten van uw verzekeringscontracten tussen u, de aanbestedende diensten, en ons, de verzekeraars.

Uw verzekeringen herbekeken

Voor zover de wet op de overheidsopdrachten (wet van 17 juni 2016) rekening houdt met de specificiteiten van de verzekeringssector en haar wetgeving, biedt een overheidsopdracht tal van mogelijkheden: het is voor publieke entiteiten de gelegenheid om hun verzekeringsbudget te optimaliseren en vooral de kwaliteit van hun dekkingen te verbeteren.

De wet inzake overheidsopdrachten …

Wat maakt deze wet mogelijk?

Minder formaliteiten

Onder de drempel van €30 000 (waarde van alle premies gedurende de looptijd van de opdracht) is geen lastenboek vereist, maar blijft de mededinging van toepassing.

De verzekeraars ontmoeten 

Een aanbestedingsprocedure zet verzekeraars ertoe aan om zich aan u voor te stellen. Dat is dé gelegenheid hun vragen te beantwoorden en hun vak en hun verplichtingen beter te leren kennen.
U ontvangt meer offertes, betere voorwaarden en u maakt een betere keuze.

Transparantie

Het delen van nuttige informatie over uw risico's zal u helpen om de verzekeraars te mobiliseren: gedetailleerde statistieken, een volledige beschrijving van uw activiteiten en te dekken risico's ... Hoe beter verzekeraars geïnformeerd zijn, hoe meer hun offerte afgestemd zal zijn op uw specifieke behoeften. Zo wordt de samenwerking met uw verzekeraar tijdens de hele opdracht een echt partnership.

Gebruik maken van de onderhandelingsprocedure

Door de complexiteit van de verzekeringen is het geruststellend om gebruik te maken van de onderhandelingsprocedures die door de wet worden aangemoedigd. Steeds met respect voor uw basisvereisten, bieden deze procedures u meer flexibiliteit om een akkoord te bereiken en om van de gekozen verzekeraar de beste oplossing te krijgen uit de verschillende ontvangen offertes. Zo optimaliseert u uw contracten.

Mededinging

Bij een overheidsopdracht opgedeeld in percelen krijgt u het beste van wat de verzekeraars te bieden hebben in elk van de takken: ongevallen, schade, BA, auto, hospitalisatie, groepsverzekering …

Uw overheidsopdracht in de praktijk

  • Uitgangspunt: een goed lastenboek gebaseerd op een grondige analyse van uw risico's en op de optimalisering van uw huidige verzekeringen.

  • Vervolgens komt het erop aan de gepaste procedure te kiezen en met zorg de technische clausules van het bestek op te stellen. Die acties zijn doorslaggevend voor de afloop van uw overheidsopdracht en de kwaliteit van de dekkingen die worden aangeboden.

  • Een gespecialiseerde consultant of makelaar kan u helpen om uw behoeften beter te formuleren in het lastenboek, om uw procedure veilig te stellen en om uw verzekeringen voordelig te hernieuwen.

  • Vanaf de audit van de risico's tot de gunning van de opdracht deelt het team Publieke Sector van AXA onze ervaring met u.

Hebt u hierover vragen?

Ons team Publieke Sector staat tot uw dienst!

Neem contact met ons op