Ga naar de hoofdinhoud
Axa Verzekeringen, homepagina
Klantenzone

Ameline Binard

  • Partner van Benjamin, mama van Victor en Timothée, en baasje van Australische herder Tao
  • Woont op de buiten (Pipaix in het Doornikse) en is een echte globetrotter
  • Ze is heel georganiseerd, verdraagzaam en empathisch

Met haar master in de rechten op zak zet Ameline haar eerste stappen in de arbeidswereld bij een juridische uitgeverij, maar algauw beseft ze dat ze daar niet voldoende aan haar trekken komt. Om haar honger naar contracten, wetteksten en de interpretatie ervan te stillen, switcht ze van werkgever en gaat ze aan de slag bij het team Schadegevallen van verzekeraar PV. Nadien maakt ze de overstap naar het team contractsluiting BA grote rekeningen bij een andere verzekeringsmaatschappij, MS Amlin.

Ameline wil zich verder verdiepen in andere verzekeringstakken (AO, Cyber, Tienjarige BA) en belandt zo bij het team kmo-onderschrijvers van AXA.
Daar werkt ze eerst in tandem met een accountmanager uit de privésector en in 2023 voegt ze zich bij het commerciële team Publieke Sector van Peter Verleysen.

“Zelfontplooiing in je functie is cruciaal voor mij. Ik denk dat geluk de sleutel tot succes is! Ik deel graag mijn positieve energie met mijn klanten en collega's.”

7 vragen aan Ameline Binard

Waarom AXA ?

"Toen ik hoorde over de reputatie, marktpositie, arbeidsomstandigheden, werkomgeving, waarden en het Top Employer-label van AXA, was ik meteen verkocht. Nog iets wat me aansprak in de functie waren de heel juridische en technische aspecten waarmee ik bezig kon zijn en de andere bijbehorende taken ..."

Wat vindt u het leukst aan de publieke sector?

"Het feit dat er heel administratieve en juridische aspecten bij komen kijken. Ook vanuit een menselijk oogpunt is deze sector interessant: we staan in contact met de klanten en zijn hun contactpersoon met de maatschappij.
Als ik op een bepaald moment deelneem aan een aanbesteding in de ziekenhuissector zal ik ontdekken hoe het eraan toegaat bij een overheidsopdracht. Om de entiteiten die aan deze regelgeving onderworpen zijn goed te kunnen helpen, denk ik dat het belangrijk is om te weten bij wie je kan aankloppen …"

Wat is uw levensmotto?

"Elke dag biedt een nieuwe kans om successen te boeken op het werk en thuis. Ik sta 's morgens op en heb telkens weer zin om mijn steentje bij te dragen. Ik wil van niets spijt hebben en geniet van de kleine dingen des levens: gaan wandelen in de buitenlucht, zelf koekjes bakken, kijken naar de zonsondergang ..."

Hoe zou u de samenwerking met uw klanten omschrijven?

"Het is een heel gezonde samenwerking. Het is niet zo dat ik tegen hen moet opboksen. Bovendien ontstaan er soms echte vriendschappen uit de samenwerking met mijn klanten, een makelaar of een collega, en daar kan ik echt kracht uit putten."

Wat maakt u uniek?

"Mensen stellen het op prijs dat ik kort op de bal speel, maar soms kan mijn overmatig enthousiasme me ook parten spelen. Ik lach graag, maak graag grapjes met iedereen rondom mij, maar ik weet wanneer ik serieus moet zijn."

Waar haalt u uw energie vandaan?

"Eerst en vooral door voldoende te slapen: ik ben een echte slaapkop. Maar ook door aan sport te doen en bezig te zijn met mijn kinderen. Ze kunnen vermoeiend zijn, maar tegelijkertijd geven ze me tonnen energie."

Wat zou u doen als u een toverstokje had?

"Twee dingen: (1) De rijkdom in de wereld beter verdelen, zodat kinderen alles kunnen krijgen wat ze nodig hebben. (2) De vierdagenwerkweek invoeren. Er zijn zoveel belangrijke dingen die we zouden kunnen doen en die van ons efficiëntere mensen zouden maken: creativiteit, de banden aanhalen met onze familie, ouderen, dieren, een moestuin onderhouden, vrijwilligerswerk ..."