Ga naar de hoofdinhoud
Axa Verzekeringen, homepagina
Klantenzone

Etienne Legrand

  • 56 jaar, vader van 6 kinderen, Brusselaar wonende te Leuven
  • in het verzekeringswezen sinds afgestudeerd aan ICHEC
  • pragmatisch, kalm, overtuigd en ook, een zoeker naar betekenis

Toen hij in 1988 bij Winterthur kwam, koos Etienne voor verzekeringen, of het waren de verzekeringen die voor hem kozen. Bij Boels & Bégault (AON), prospecteerde hij het bedrijfssegment. Daarna ging de openbare markt open en legt Etienne zich hierop toe. In die tijd moest alles nog gecreëerd worden. In 2006 ging AXA, die de publieke sector wilde leren kennen, naar hem op zoek.

“Ik luister naar mijn klanten en tegelijkertijd naar mijn collega’s om iedereen van dienst te zijn en de dingen anders te bekijken.”

7 vragen aan Etienne

Waarom AXA ?

"Omdat AXA, met aandacht voor de evolutie van de wereld, op zoek gaat naar oplossingen die buiten de gebaande paden gaan. Dat vind ik leuk bij AXA, dit vermogen om dingen anders te zien."

Wat motiveert je in de publieke sector ?

"De sector bevrijdde zich van een marktmonopolie, wat een goede zaak was omdat deze sector meer verdiende dan één verzekeraar. Alles heeft ons uit onze comfortzone gehaald: verandering van mentaliteit, door de overheid aanvaard worden als uitdager, creatief zijn, duidelijkheid scheppen, transparantie aanmoedigen. Maar ook om samenwerking aan te moedigen, om bij te leren en risico’s beter te beheren, ook met de inbreng van de makelarij. Ik heb het meegemaakt in de consultancy, een succesvol partnerschap geeft de verzekerde en de verzekeraar verantwoordelijkheid, elk in hun eigen rol."

Wanneer ben je tevreden over de relatie met jouw cliënt ?

"Wanneer wij aan hun zijde staan, wanneer wij snel op hun verzoeken kunnen reageren en hen begeleiden in hun dagelijks risicobeheer."

"Bovenop de voldoening die ik nastreef, probeer ik een link te creëren tussen onze klanten en onze medewerkers. Een evenwichtsoefening om zich aan te passen en samen vooruit te gaan."

Wat denken je vrienden van je…

"Dat ik iemand ben die zelfzeker is, maar die zichzelf in vraag stelt. Omdat de realiteit altijd complexer en rijker is dan wij denken. Een mens is veel meer dan wat hij of zij laat zien of welke functie hij of zij heeft gekregen. Door dieper te graven, ontdekken we de nuances."

Vertel ons over je grootste prestatie

"Het gezin van 6 kinderen dat ik samen met mijn vrouw gestart ben, en de opvang van een kind met een handicap. Ik denk dat het een geweldige manier is om in het leven te avonturieren. Het confronteert ons met de risico’s van een mislukking, dwingt ons soms zijwegen in te slaan en altijd het beste van onszelf te geven, diversiteit te aanvaarden, onze kijk op anderen, op onszelf, op de wereld te veranderen."

En wat geeft je de meeste energie in je dag ?

"Een oplossing verdedigen, de klant het beste voorstellen dat AXA te bieden heeft. Maar ook om betekenis te geven aan onze rol als verzekeraar, om de vaardigheden van ieder persoon te waarderen, om positieve feedback te geven…"

Heb je een hobby ?

"Rondtrekken in de bergen, voor de sereniteit, het gevoel van uitdaging en van vrijheid dat het me geeft."