Ga naar de hoofdinhoud
8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party 8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party

Blog

Met de lane assist rijdt u ‘binnen de lijntjes’

Top

| 1 min lezen.

Met de lane assist rijdt u ‘binnen de lijntjes’

Op zoek naar een autoverzekering?

De Autoverzekering van AXA? Die houdt rekening met jouw wensen.

ONTDEK ONZE FORMULES

Bent u weleens verstrooid achter het stuur? Wijkt u al eens af van uw traject zonder dat u het merkte? En besefte u toen ook dat u veel geluk heeft gehad? Onoplettendheid kan immers fatale gevolgen hebben! Gelukkig bestaat er een rijhulpsysteem dat u helpt koers te houden, namelijk de rijstrookondersteuning, ook ‘lane support’ of ‘lane assist’ genoemd. Hier volgt een woordje uitleg!

Wat is de lane assist of lane support?

Het is een systeem dat u waarschuwt wanneer u de volle of onderbroken witte lijn overschrijdt zonder dat u vooraf uw richtingaanwijzer hebt ingeschakeld. Als u geen richtingaanwijzer hebt gebruikt, gaat het systeem er namelijk vanuit dat u per ongeluk de rijstrook verlaat en zowel u als de andere weggebruikers in gevaar zijn.

Aangezien verminderde waakzaamheid de belangrijkste oorzaak is van ongevallen op de snelweg, kan dit rijhulpsysteem levens redden!

Hoe werkt het?

Uw voertuig wijkt af en er staat geen richtingaanwijzer aan?

  1. Uw stuur gaat kort trillen om u te waarschuwen.
  2. Reageert u niet of niet snel genoeg dan kan deze waarschuwing gecombineerd worden met rijstrookondersteuning. Deze 'lane keep assist’ kan het traject van uw voertuig volledig zelfstandig corrigeren.

Een voertuig met dit systeem én een afstandsradar rijdt zo goed als autonoom. Maar blijf in afwachting van de auto van de toekomst toch maar beter gewoon waakzaam!

Op zoek naar een autoverzekering?

De Autoverzekering van AXA? Die houdt rekening met jouw wensen.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL