Omdat elk gebouw anders is, bieden wij een blokpolis op maat aan.
Kies samen met je makelaar uit een van onze 3 formules, die rekening houdt met jouw noden en de afwerking van het gebouw.
Wij maken je het leven makkelijker
AXA en Syndic4you bieden je een vereenvoudigd beheer van je mede-eigendom aan, met:
Interesse?
Contacteer Syndic4you en geniet van je voordelen ‘AXA klant’.
Beantwoord je gebouw aan alle vereisten?
Doe hier de gratis veiligheids- en wettelijke conformiteitstest.
PROMO
Ben je eigenaar-bewoner?
In een blokpolis is je persoonlijke inboedel niet verzekerd. Hiervoor sluit je als bewoner (eigenaar of huurder) een aparte polis af. Goed nieuws! Ben je bewoner van een verzekerd gebouw bij AXA, dan kan je genieten van 20% korting op je inboedelverzekering.
Is je gebouw in opbouw?
50% korting op de 1ste jaarpremie voor gebouwen in opbouw.
Wat is een blokpolis?
Dit is een brandverzekering voor een gebouw met meerdere appartementen, met/zonder kantoren of handelsruimtes, die meestal aan verschillende eigenaars toebehoren. Dit gebouw, dat over gemeenschappelijke ruimtes beschikt zoals een inkom- en traphal, een fietsenstalling, … wordt, wettelijk verplicht, beheerd door een syndicus en moet beschikken over een brandverzekering. Meestal zorgt je syndicus voor een globale polis, afgesloten voor en door de vereniging van de mede-eigenaars.
Ben jij mede-eigenaar in zo’n gebouw?
Als er voor dit gebouw inderdaad een polis bestaat, dan hoef je voor dit appartement niet zelf ook nog een brandverzekering te nemen. Je huurder echter kan dit beter wel doen.
En omdat elk gebouw anders is, biedt AXA 3 formules aan die rekening houden met met jouw noden en de afwerking van je gebouw.
Meer detailsIk ben syndicus. Waarvoor kan ik rekenen op de hulp van mijn AXA makelaar?
Je makelaar, expert in blokpolissen, staat altijd klaar om je te helpen:
Bovendien helpt hij je graag bij het beheer en de opvolging van eventuele schadegevallen.
Hoe kan ik twee verzekeringsvoorstellen vergelijken? Waarop moet ik letten?
In het algemeen moet je vooral aandacht geven aan de gevaren die zich kunnen voordoen in een mede-eigendom. De meest voorkomende schade is waterschade met vaak zware gevolgen. Controleer dus goed of je verzekerd bent voor waterinsijpeling, huiszwam, kosten voor het opsporen van de leiding die aan de oorsprong ligt van de schade en de herstelling ervan. Vergeet ook niet de eventuele esthetische minwaarde die hieruit kan voortvloeien.
Controleer tevens of de specifieke kenmerken van je gebouw (zoals zonnepanelen, lift, tuin, technische installaties, domotica, …) door je contract gedekt zijn.
Kortom, kies je verzekering niet uitsluitend op basis van de premie die je moet betalen. Verlies de gedekte risico’s, de vergoedingslimieten en de contractuele vrijstelling niet uit het oog. Immers, dit laatste bedrag blijft voor jouw rekening als er iets misgaat!
Ben ik verplicht mijn mede-eigendom te verzekeren? En voor een gebouw in aanbouw?
Nee, momenteel is een brandverzekering niet wettelijk verplicht in België, maar ze wordt wel ten zeerste aanbevolen. Waarom is dit zo belangrijk?
Zo verzekeren alle mede-eigenaars niet alleen hun eigen gebouw tegen eventuele schade, maar ook de schade die het gebouw zelf kan veroorzaken aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een brand waardoor niet alleen de mede-eigendom beschadigd raakt maar die zich eveneens uitbreidt naar het naburige gebouw. De mede-eigenaars, die geen brandverzekering hebben afgesloten en die aansprakelijk zijn voor dit schadegeval, moeten dan niet alleen de schade aan hun gebouw op eigen kosten herstellen maar ook de schade aan het naburige gebouw of appartement vergoeden.
Gebouwen in aanbouw zijn in eerste instantie verzekerd door de projectontwikkelaar. Zodra de bouw klaar is, wordt een brandverzekering afgesloten door de vereniging van mede-eigenaars.
Wat moet ik, als bewoner, doen bij een schadegeval in mijn gebouw?
Als het schadegeval zich voordoet in de gemeenschappelijke delen, zoals aan het dak of in de gemeenschappelijke inkomhal, verwittig je zo snel mogelijk de syndicus (én je eigenaar als je huurder bent). In overleg met je syndicus of eigenaar kan je dan de nodige maatregelen nemen.
Als het schadegeval zich voordoet in je privégedeelte is het aan de eigenaar om te handelen. Hulp nodig? Je makelaar of syndicus staat tot jouw beschikking!
Je hebt de keuze uit 3 formules: Buildimo, Buildimax en Buildimax All Risk.
Elke formule heeft zijn specifieke pluspunten maar ook zijn beperkingen, vergoedingsplafonds, vrijstellingen en/of uitsluitingen.
De belangrijkste algemene uitsluitingen voor onze Blokpolis zijn de volgende:
Alle details kan je terugvinden in de Algemene Voorwaarden en in de productfiches. Lees deze zeker na vóór de ondertekening van je contract.
Comfort Thuis Speciaal – Buildimo/Buildimax/Buildimax All Risk werd ontwikkeld door AXA Belgium, Belgische verzekeringsmaatschappij. Dit product is onderworpen aan het Belgisch recht en heeft een duurtijd van 1 jaar met een mogelijkheid tot stilzwijgende verlenging.
Hierbij ook de segmentatiecriteria.
Breng ons, bij voorkeur, op de hoogte via het online klachtformulier van Customer Protection.
Je krijgt dan onmiddellijk een ontvangstbevestiging met het referentienummer van je klacht. En de naam van onze collega die, in alle neutraliteit,