Ga naar de hoofdinhoud
50% korting op de eerste jaarpremie voor gebouwen in opbouw
50% korting op de eerste jaarpremie voor gebouwen in opbouw

Blokpolis 

 • Een alle risico formule
 • Evaluatiesystemen die jou geruststellen
 • Aanbevolen door de Unie van Syndici
 • Onderhoud of klusjes? Wij helpen je aan professionele herstellers

De blokpolis die alles inbegrepen heeft

Omdat elk gebouw anders is, bieden wij een blokpolis op maat aan. Kies samen met je makelaar uit een van onze 3 formules, die rekening houdt met jouw noden en de afwerking van het gebouw.

Wij staan voor je klaar 

We maken je het leven makkelijker 

Ongevallenverzekering voor vrijwilligers

Tuinieren, schoonmaak, herstellingen in de gemeenschappelijke delen ... in een gebouw is er altijd wat te doen.

En zeer vaak zijn het de bewoners van de mede-eigendom of een van hun naasten die dit vrijwillig op zich nemen.

Om hen te beschermen tegen ongevallen die zich kunnen voordoen tijdens deze klusjes, kies voor onze aanvullende ’Ongevallenverzekering voor vrijwilligerswerk’.

Deze verzekering kan enkel onderschreven worden in samenhang met een brandverzekering bij AXA.

Contacteer me

Nu met korting

Nu met korting

Kortingen

Ben je eigenaar-bewoner?

In een blokpolis is je persoonlijke inboedel niet verzekerd. Hiervoor sluit je als bewoner (eigenaar of huurder) een aparte polis af. Goed nieuws! Ben je bewoner van een verzekerd gebouw bij AXA, dan kan je genieten van 20% korting op je inboedelverzekering.

Is je gebouw in opbouw?

50% korting op de 1ste jaarpremie voor gebouwen in opbouw.

Heb je nog andere verzekeringen nodig?

Je makelaar staat altijd aan je zijde

 • Met vrijblijvend en persoonlijk advies
 • Opmaken van een offerte
 • Hulp met kennis van zaken
 • Ook bij jou in de buurt
Contacteer me
Je makelaar staat altijd aan je zijde 

Nog vragen?

Dit is een brandverzekering voor een gebouw met meerdere appartementen, met/zonder kantoren of handelsruimtes, die meestal aan verschillende eigenaars toebehoren. Dit gebouw, dat over gemeenschappelijke ruimtes beschikt zoals een inkom- en traphal, een fietsenstalling, … wordt, wettelijk verplicht, beheerd door een syndicus en moet beschikken over een brandverzekering. Meestal zorgt je syndicus voor een globale polis, afgesloten voor en door de vereniging van de mede-eigenaars.

Ben jij mede-eigenaar in zo’n gebouw?

Als er voor dit gebouw inderdaad een polis bestaat, dan hoef je voor dit appartement niet zelf ook nog een brandverzekering te nemen. Je huurder echter kan dit beter wel doen.

En omdat elk gebouw anders is, biedt AXA 3 formules aan die rekening houden met met jouw noden en de afwerking van je gebouw.

Als het schadegeval zich voordoet in de gemeenschappelijke delen, zoals aan het dak of in de gemeenschappelijke inkomhal, verwittig je zo snel mogelijk de syndicus (én je eigenaar als je huurder bent). In overleg met je syndicus of eigenaar kan je dan de nodige maatregelen nemen.

Als het schadegeval zich voordoet in je privégedeelte is het aan de eigenaar om te handelen. Hulp nodig? Je makelaar of syndicus staat tot jouw beschikking!

Je makelaar, expert in blokpolissen, staat altijd klaar om je te helpen:

 • Ben je een professionele syndicus? Dan kan je bij je makelaar rekenen op een analyse van je gebouwenportefeuille en ontvang je offertes op maat.
 • Ben je een niet-professionele/vrijwillige syndicus? Je makelaar zorgt voor een gepersonaliseerde offerte op maat van het te verzekeren gebouw.

Bovendien helpt hij je graag bij het beheer en de opvolging van eventuele schadegevallen.

In het algemeen moet je vooral aandacht geven aan de gevaren die zich kunnen voordoen in een mede-eigendom. De meest voorkomende schade is waterschade met vaak zware gevolgen. Controleer dus goed of je verzekerd bent voor waterinsijpeling, huiszwam, kosten voor het opsporen van de leiding die aan de oorsprong ligt van de schade en de herstelling ervan. Vergeet ook niet de eventuele esthetische minwaarde die hieruit kan voortvloeien.

Controleer tevens of de specifieke kenmerken van je gebouw (zoals zonnepanelen, lift, tuin, technische installaties, domotica, …) door je contract gedekt zijn.

Kortom, kies je verzekering niet uitsluitend op basis van de premie die je moet betalen. Verlies de gedekte risico’s, de vergoedingslimieten en de contractuele vrijstelling niet uit het oog. Immers, dit laatste bedrag blijft voor jouw rekening als er iets misgaat!

Nee, momenteel is een brandverzekering niet wettelijk verplicht in België, maar ze wordt wel ten zeerste aanbevolen. Waarom is dit zo belangrijk?

Zo verzekeren alle mede-eigenaars niet alleen hun eigen gebouw tegen eventuele schade, maar ook de schade die het gebouw zelf kan veroorzaken aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een brand waardoor niet alleen de mede-eigendom beschadigd raakt maar die zich eveneens uitbreidt naar het naburige gebouw. De mede-eigenaars, die geen brandverzekering hebben afgesloten en die aansprakelijk zijn voor dit schadegeval, moeten dan niet alleen de schade aan hun gebouw op eigen kosten herstellen maar ook de schade aan het naburige gebouw of appartement vergoeden.

Gebouwen in aanbouw zijn in eerste instantie verzekerd door de projectontwikkelaar. Zodra de bouw klaar is, wordt een brandverzekering afgesloten door de vereniging van mede-eigenaars.

Wil je lid worden van ons getrouwheidsprogramma?

MyAXA Fidelity, aangeboden door je makelaar en AXA, beloont, beschermt en adviseert je elke dag dankzij een heel pak voordelen. Je kan lid worden als je 3 smileys hebt. Meer weten? Contacteer snel je makelaar.

ONTDEK MyAXA Fidelity

Een verwittigd klant is er twee waard.

Lees dus zeker wat je moet weten voor je bij ons een Brandverzekering voor de mede-eigendom afsluit.

Je hebt de keuze uit 3 formules: Buildimo, Buildimax en Buildimax All Risk.
Elke formule heeft zijn specifieke pluspunten maar ook zijn beperkingen, vergoedingsplafonds, vrijstellingen en/of uitsluitingen.
De belangrijkste algemene uitsluitingen voor onze Blokpolis zijn de volgende:

 • opzettelijk schadegeval, door jou veroorzaakt of waaraan je medeplichtig bent
 • gebouwen in opbouw, verbouwing of herstelling én hun inhoud, behalve als ze bewoond of normaal bewoonbaar zijn
 • voorzienbare schade zoals deuken, vlekken, …
 • in de formule Buildimo is er geen gemeenschappelijke inhoud gedekt
 • ...

Alle details kan je terugvinden in de Algemene Voorwaarden en in de productfiches.

Lees deze zeker na vóór de ondertekening van je contract.

Comfort Thuis Speciaal – Buildimo/Buildimax/Buildimax All Risk werd ontwikkeld door AXA Belgium, Belgische verzekeringsmaatschappij. Dit product is onderworpen aan het Belgisch recht en heeft een duurtijd van 1 jaar met een mogelijkheid tot stilzwijgende verlenging. Hierbij ook de segmentatiecriteria.

Niet helemaal tevreden?

Samen op zoek naar een oplossing

NEEM CONTACT OP

Heb je een klacht, vul dan het contactformulier van onze afdeling Customer Protection in. Je krijgt dan onmiddellijk een ontvangstbevestiging met het referentienummer van je klacht. En de naam van onze collega die, in alle neutraliteit, voor jouw dossier zorgt.

Vul het klachtenformulier in 

Of stuur een brief naar Customer Protection - t.a.v. Wouter Panneel (met de vermelding ‘persoonlijk en vertrouwelijk’) - Troonplein 1 – 1000 Brussel.


Ga je niet akkoord met de door ons voorgestelde oplossing?
Dan kan je terecht bij de Ombudsman van de verzekeringen, de Meeûsplantsoen 35 te 1000 Brussel.