Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Micromobiliteit, wat is dat?

Top

| 2 min lezen

Micromobiliteit, wat is dat?

Op zoek naar een fietsverzekering?

Je zachte mobiliteit verzekerd: tot 5 vervoermiddelen in 1 contract
ONTDEK ONZE FORMULES

Misschien pas je het al toe zonder het te weten! Het begrip 'micromobiliteit' betreft immers het gebruik van alle zachte vervoermiddelen zoals vouwfietsen, elektrische steps, Segways, skateboards ... Een licht, praktisch en compact vervoermiddel dat overal mee naartoe kan en makkelijk op te bergen is!

Gecombineerde mobiliteit

Steeds meer mensen zijn er wel voor te vinden om de afstand van thuis naar het station of het metrostation met een step of een vouwfiets af te leggen. Intelligente mobiliteit is niet langer een kwestie van één vervoermiddel en steeds meer pendelaars combineren verschillende vervoermiddelen voor het afleggen van de eerste en laatste kilometers van hun traject. Zo win je tijd én help je het aantal wagens in de stad te verminderen.

Aan de slag!

Vooraleer je een zacht vervoermiddel aanschaft, moet je je ervan bewust zijn dat de meeste een zekere leerperiode en oefening vergen vooraleer ze correct kunnen worden gebruikt op de openbare weg. Voor jouw veiligheid, maar ook voor die van anderen, is het dus van groot belang dat je het vervoermiddel dat je gekozen hebt, perfect onder controle hebt.

Denk ook aan verzekering

Als je stapvoets rijdt, word je beschouwd als een voetganger. Als je sneller gaat, als een fietser. Met andere woorden, sneller dan stapvoets en zolang de snelheid niet hoger is dan 25 km/u, word je zacht vervoermiddel gelijkgesteld aan een fiets. Je sluit dus maar beter een Familiale verzekering af, die de materiële en lichamelijke schade dekt die je eventueel aan andere berokkent wanneer je met dat zachte vervoermiddel rijdt.

Naargelang de waarde van je zachte vervoermiddel, is het ook interessant om deze te laten verzekeren tegen diefstal of materiële schade. Bij een panne of ongeval komt bijstand ook enorm van pas!
Denk dus zeker aan het afsluiten van een fietsverzekering, die ook geldt voor zachte vervoermiddelen.

Neem contact op met je makelaar om de verzekering te vinden die zorgt voor jou en je mobiliteit.

Op zoek naar een fietsverzekering?

Je zachte mobiliteit verzekerd: tot 5 vervoermiddelen in 1 contract
ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL