Ga naar de hoofdinhoud
8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party 8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party

Blog

Parkeerhulp: een revolutie voor mensen met parkeermoeilijkheden

Top

| 2 min lezen

Parkeerhulp: een revolutie voor mensen met parkeermoeilijkheden

Op zoek naar een autoverzekering?

De Autoverzekering van AXA? Die houdt rekening met jouw wensen.

ONTDEK ONZE FORMULES

Hebt u een hekel aan parkeermaneuvers? Krijgt u het koud zweet als u achterwaarts moet parkeren? Dan bent u hier op de juiste plek want wij vellen geen oordeel over uw parkeerkunsten. Wij geven u wel graag een overzicht van de parkeerhulpsystemen die u het leven gemakkelijker kunnen maken.

Met de achteruitrijradar en obstakeldetector parkeert u ‘in een piep’

U gaat de stad in, deed al 3 toertjes en vindt eindelijk een klein parkeerplaatsje. Zo eentje waar u enkel achteruit kan inrijden!?! Diep inademen en gaan #pieceofcake! In de stellige overtuiging nog ruim een halve meter marge te hebben, rijdt u gehaast maar zelfverzekerd achteruit tot een knarsend geluid u al snel duidelijk maakt dat u gewoon ‘vollen bak’ tegen tegen de andere wagen bent gereden. Belachelijk? Helemaal niet. Leg uw oor maar eens te luisteren bij vrienden, collega’s en familie. Wedden dat er heel wat zijn die ooit een andere wagen, een klein paaltje, verkeersbord, betonblok, … raakten tijdens het parkeren?

Deze nachtmerrie voor stressy parkeerders kan worden voorkomen dankzij een piepsysteem voor- en achteraan dat wordt geactiveerd wanneer u een maneuver uitvoert. Hoe dichter uw wagen bij een obstakel komt, hoe scheller de pieptoon. Wordt "piep piep" een continue "piiiiiiiep"? Dan kunt u maar beter bijsturen.

Met de 360°-camera heeft u écht ‘ogen op uw rug’

Met deze camera ziet u op het scherm de 'gevaren' die zich rond uw wagen bevinden. Maar ook dynamische hulplijnen die u als leidraad kan gebruiken bij het parkeren.

Kortom, u hoeft uw wederhelft niet langer te vragen om uit te stappen en u te helpen. U parkeert easy-peasy als een echte pro!

De ultieme droom: de wagen die helemaal alleen parkeert

Vandaag zijn meer en meer wagens in staat om zichzelf te parkeren. En dit, afhankelijk van het model, min of meer met de hulp van de bestuurder. Uw wagen zal misschien minder geneigd zijn om zich te parkeren op een plaats waar amper 10 cm tussenruimte zit en het stuur loslaten om uw wagen zichzelf te zien draaien is nogal stresserend. Maar het blijft een 'must' voor mensen die allergisch zijn aan maneuvers.

Op zoek naar een autoverzekering?

De Autoverzekering van AXA? Die houdt rekening met jouw wensen.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL