Ga naar de hoofdinhoud

Overzicht dekkingen familiale verzekering | AXA Verzekeringen

Familiale verzekering

De familiale verzekering dekt schade veroorzaakt door:

 • jou en de leden van jouw gezin (bijv.: kinderen, samenwonenden, …)
 • huispersoneel (babysitter, huishoudster, enz.)
 • je fietsen of enig ander zacht vervoermiddel
 • je drones en je boten
 • je gebouw en de inhoud ervan (bv.: een dakpan van je dak valt op de veranda van uw buurman)

Ze beschermt ook:

Dieren zelfs 'exotische'

Naast de 'traditionele' huisdieren, dekken wij ook schade veroorzaakt aan derden door 'nieuwe gezelschapsdieren' toegelaten door de Belgische wet, zoals slangen, spinnen (op vertoon van het CITES-certificaat), fretten, hagedissen, schildpadden, enz.

Dieren onder jouw hoede

Je vriend vertrekt op vakantie en heeft zijn hond aan jouw toevertrouwd? Als die hond, of welk ander dier ook dat u onder jouw hoede krijgt, gewond raakt of overlijdt door jouw fout, dekken wij de schade. We dekken ook je aansprakelijkheid indien zijn hond een derde bijt terwijl deze bij jouw verblijft.

Ben je vrijwilliger in een organisatie? De materiële schade en verwondingen die je in het kader van die activiteiten veroorzaakt aan derden zijn gedekt.

Indien je huurschade veroorzaakt aan jouw verblijfplaats, dan is die schade gedekt. Dat verblijf kan zijn:

 • een hotel of vakantieverblijf
 • een studentenkamer
 • een rusthuis of gespecialiseerde kliniek

Ben je eigenaar van een rijpaard? In dat geval ben je automatisch gedekt voor de lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan derden. Deze dekking wordt aangeboden voor max. twee rijpaarden per contract.

Goed om te weten:

 • je contractuele aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan paarden die je huurt of leent van derden, en aan hun toebehoren, is eveneens gedekt.
 • hebt je meer dan twee paarden? Kies in dat geval voor de optie BA Rijpaarden.
 • je kunt ook de verwondingen en schade aan jouw eigen paarden verzekeren via de optie 'schade aan paarden' en aan hun toebehoren.

De opties

Je leent een fiets van een vriend en je maakt hem kapot? Een automobilist beschadigt je fiets en weigert te betalen? Je hebt verschillende paarden en een ervan bijt een voorbijganger? Je bent kinderoppas en een van de kinderen raakt bij je gewond?
Ontdek wat onze opties voor je kunnen betekenen.

Deze optie biedt je twee bijdekkingen:

 1. Toevertrouwde/gehuurde goederen: de materiële schade aan voorwerpen die je hebt toevertrouwd gekregen of gehuurd is gedekt tot 50.000 euro per schadegeval (behalve motorboten van meer dan 10 DIN, geleasde goederen)
 2. BOB: je bestuurt het voertuig van een vriend die op een feestje te diep in het glas heeft gekeken en niet meer in staat is om te rijden. Indien je een ongeval veroorzaakt, is de schade aan het voertuig gedekt tot 25.000 euro per schadegeval.

In je dagelijkse privéleven zijn er veel dingen die je niet zelf kunt oplossen en vervelende gevolgen kunnen hebben. Dankzij je rechtsbijstandsverzekering kun je veel stress en kosten voorkomen:

 • Heb je bij een schadegeval (gedekt door je Familiale verzekering) een conflict met de derde? We brengen je op de hoogte van jouw rechten en zoeken met je naar een snelle en aanvaardbare minnelijke schikking. Indien die poging tot minnelijke schikking mislukt, komen wij tegemoet in de procedurekosten en erelonen van de advocaat die je vrij hebt gekozen.
 • Een geïdentificeerde derde heeft je verwond maar kan de kosten niet betalen omdat hij insolvent is? In dat geval dragen wij bij tot je vergoeding (tot 20.000 euro, met een eigen risico van 250 euro).
 • Je buur weigert zijn te hoge haag te snoeien en je wilt weten wat je rechten en verplichtingen zijn? Bel naar Legal Village Info (078 15 15 56), onze eerstelijns juridische inlichtingendienst.
 • ...

Met deze uitbreiding kun je je aansprakelijkheid verzekeren voor meer dan twee paarden (en hun toebehoren).

Je bent een betaalde kinderoppas, erkend door Kind en Gezin. Tijdens je activiteit kunt je uiteraard niet alles tegelijk in de gaten houden ... Wanneer een van jouw kleine bewoners uit zijn bedje klimt en op die manier gewond raakt of iemand anders verwondt, dekt deze optie je voor die schade.

Meer weten?