NL

JE FAMILIALE DEKT JE VOOR 

Schade aan anderen

Wat als je hond een bezoeker bijt? Of jij of je kapoen maakt tijdens een fietsuitstap een kras op een geparkeerde auto? Oeps maar een welgemeende “sorry” zal natuurlijk niet volstaan.

Daarom vergoedt de Familiale verzekering de schade die jij én al wie bij je inwoont (maar ook iemand die tijdelijk bij je inwoont, je huisdier en zelfs een van je 2 paarden) veroorzaakt aan anderen.

Maar onze Familiale gaat nog een stapje verder en:

 • vergoedt schade die jij met je (elektrische) fiets of een ander zacht vervoermiddel aan anderen veroorzaakt
 • vergoedt ook schade aan anderen door je drone of vliegtuigmodel
 • beschermt ook bij schade aan anderen:
  • door je dochter die op taalkamp is in Spanje
  • de vriendjes van je jarige feestvarken voor wie je verantwoordelijk bent tijdens een sleepover,
  • ...

2 paarden in eigendom 

Je bent eigenaar van een rijpaard? Dan ben je automatisch gedekt voor lichamelijke en materiële schade en kosten die voortvloeien uit een ongeval met dat paard. Deze dekking is gratis voor max. 2 rijpaarden per contract.

Goed om te weten:

 • Je contractuele aansprakelijkheid voor paarden die je huurt of leent van derden wordt automatisch gedekt, alsook tot max. 4 000 euro voor schade aan deze paarden.
 • Heb je meer dan 2 paarden?  Dan kan je de optie BA-rijpaarden nemen voor de verzekering van schade aan je paarden en het zadeltuig.

Interesse of meer weten? Praat erover met je makelaar.

Fietsbijstand 

Je hebt een lekke band, je fiets wordt gestolen of je hebt een technisch probleem met je (elektrische) fiets tijdens een fietstocht?

Jij en je hele gezin genieten, tot tweemaal per jaar en zonder bijbetalen, fietsbijstand bij een ongeval, diefstal of pech (lekke band of een geblokkeerd slot).

AXA Assistance zorgt voor:

 • pechverhelping ter plaatse (in België en tot 30 km over de grens) of
 • vervoer naar een hersteller of
 • brengt je terug naar je vertrekplaats

BREID JE BESCHERMING VERDER UIT MET DEZE betalende OPTIes

checked

Rechtsbijstand privéleven 

In het dagelijks privéleven kunnen heel wat zaken, die je zelf niet kan oplossen, roet in het eten gooien. Met de hulp van onze Rechtsbijstandsverzekering kan je heel wat stress vermijden.

 • Een conflict met een derde bij een schadegeval (verzekerd door je basisdekking)? Wij informeren je over je rechten en zoeken naar een snelle en aanvaardbare minnelijke schikking (waarbij je samen tot een oplossing komt). Lukt dit niet dan komen wij tussen in de procedurekosten en de erelonen van je advocaat.
 • Een derde heeft je verwond maar kan de onkosten niet betalen? Dan draagt je Rechtsbijstand een financieel steentje bij (tot 12 500 euro).
 • Je buurman weigert zijn veel te hoge haag te snoeien en je wil weten wat je rechten en plichten zijn? Bel onze Infolijn (078 15 15 55) voor juridische info.
 • ...
checked

1 Premium optie voor 5 extra waarborgen

Geef jou en je gezin extra bescherming bij:

 1. materiële schade aan geleende voorwerpen zoals een kettingzaag of grasmaaier van je buurman
  ! Het uitlenen moet wel gratis én in de privésfeer gebeuren.
 2. materiële schade in een feestzaal die je huurt voor een familie-, lente-, verjaardagsfeest, …
 3. huurschade aan het (gemeubelde) studentenkot van je kind, denk bijvoorbeeld aan deuken in de muur, koelkast beschadigd, …
 4. materiële schade in een gehuurde vakantiewoning zoals een tv die valt, krassen op het parket, …
 5. materiële schade aan het voertuig dat jij bestuurt als BOB voor een van je vrienden, die onder invloed is en niet meer kan rijden, en je een ongeval in fout veroorzaakt
checked

BA-rijpaarden: voor meer dan 2 paarden en/of hun zadeltuig 

Deze optie kan je bij je Familiale nemen waarin automatisch lichamelijke en materiële schade aan anderen door je 2 rijpaarden (in eigendom) zijn opgenomen.

Zo kan je meer dan 2 paarden verzekeren maar ook de toevallige schade aan je paarden en hun zadeltuig (bijvoorbeeld kosten voor dierenarts of zadelherstel).

checked

Onthaalouder met erkenning van Kind & Gezin 

Je bent een bezoldigde onthaalouder met erkenning van Kind & Gezin.

Je hebt natuurlijk geen ogen op je rug … en een van je (b)engeltjes klautert uit bed en kwetst zich? En je hebt ook maar twee handen … en een overenthousiaste peuter mikt zijn lepel vakkundig in het oog van zijn vriendje?

Dan verzeker jij je met deze optie voor schade aan de kinderen die je thuis opvangt of schade die zij toebrengen aan anderen.
! Deze waarborg geldt tot 5 kinderen die je opvangt.

Interesse of meer weten? Praat erover met je makelaar.

Brocom