Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Repatriëringsverzekering Erasmusverblijf | Blog AXA.be

Top

| 1 min lezen

Erasmus-reis: in welk geval verleent een repatriëringsverzekering tussenkomt voor de student?

Studeren in het buitenland zonder zorgen?

Een onvergetelijke en zorgeloze ervaring: je kan op ons rekenen, ook in het buitenland!

ONTDEK ONZE FORMULES

Een gezondheidsprobleem of een uitzonderlijke gebeurtenis, zoals het overlijden van een naaste, zijn situaties waarin een repatriëring naar het land van herkomst noodzakelijk kan zijn. Daarom is het een absolute must om een specifieke Erasmus-verzekering af te sluiten.

Repatriëring om medische redenen

De verplichte ziekteverzekering die gekoppeld is aan uw ziekenfonds, neemt normaal gezien geen repatriëring om gezondheidsredenen in aanmerking. Maar bepaalde gezondheidsproblemen zouden u kunnen verplichten om uw verblijf te onderbreken, bijvoorbeeld bij hospitalisatie of een gebroken been. U kunt zich dan laten repatriëren om verzorgd te worden in België, dicht bij de mensen die u graag ziet.
Om alle risico's te beperken, is het dus aangeraden om een aanvullende verzekering af te sluiten die instaat voor de organisatie van uw terugkeer en de kosten hiervoor volledig of gedeeltelijk dekt.
Kom meer te weten over de ziekteverzekering in het kader van een Erasmus-reis.

Terugkeer om uitzonderlijke redenen

Ook andere motieven kunnen een snelle repatriëring vereisen. Het verlies van een ouder is daar een triest voorbeeld van.

Deze dekkingen kunnen enkel worden aangeboden door een specifieke verzekering, zoals ons product Students Travel Speciaal voor studenten op reis in het buitenland, zodat ze zonder kopzorgen kunnen vertrekken.

Studeren in het buitenland zonder zorgen?

Een onvergetelijke en zorgeloze ervaring: je kan op ons rekenen, ook in het buitenland!

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL