Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Verzekeringen Erasmusverblijf | Blog AXA.be

Top

| 2 min lezen

Is er een specifieke Erasmus-verzekering vereist in geval van ziekte tijdens de reis?

Studeren in het buitenland zonder zorgen?

Een onvergetelijke en zorgeloze ervaring: je kan op ons rekenen, ook in het buitenland!

ONTDEK ONZE FORMULES

Als u binnen Europa verblijft, dekt uw ziekenfonds doorgaans uw gezondheidszorgen. Ook uw schoolinstelling kan een bijzondere verzekering voorzien hebben voor ongevallen in het kader van Erasmus of een reis in een equivalent kader. Informeer u echter over de modaliteiten want aanvullende bijstand kan noodzakelijk zijn als u bijvoorbeeld buiten Europa verblijft.

Uw ziekenfonds waarschuwen

Een van de eerste dingen die u moet doen als u gaat studeren in het buitenland, is uw ziekenfonds op de hoogte brengen. Het ziekenfonds zal u dan een Europese ziekteverzekeringskaart bezorgen. Deze kaart garandeert de terugbetaling van de medische kosten bij een ziekenfonds in het land waar u verblijft, als het gaat om een lidstaat van de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte. Wel opletten want deze kaart is slechts drie maanden geldig. Om de geldigheidsduur te verlengen, volstaat het een Erasmus-attest voor te leggen waarop de periode van uw verblijf vermeld is.

Als u vertrekt met Erasmus of voor een andere langdurige studentenreis buiten Europa, informeer dan goed bij uw ziekenfonds over de reikwijdte van zijn tussenkomst in het land waar u verblijft. In de meeste gevallen zal het aanbevolen zijn om een aanvullende ziekteverzekering af te sluiten.

Maatregelen getroffen door de schoolinstelling

Sommige scholen, hogescholen en universiteiten voorzien een specifieke ongevallenverzekering voor studenten die in een schoolkader op reis zijn in het buitenland. Controleer vooraf bij de instelling de details van de dekking, evenals de waarde van de verzekerde bedragen. Denk eraan dat deze verzekering doorgaans geldig is voor verblijven binnen Europa. Buiten Europa is het uitdrukkelijk aanbevolen om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Aanvullende reisbijstandsverzekering

Bij gebrek aan verzekering via de schoolinstelling of uw ziekenfonds of als de gedekte bedragen beperkt zijn, kunt u zelf een aanvullende verzekering afsluiten. Vooral bij ziekte of ongeval in het buitenland waarvoor repatriëring vereist is, zal dit meer dan nuttig blijken.

Studeren in het buitenland zonder zorgen?

Een onvergetelijke en zorgeloze ervaring: je kan op ons rekenen, ook in het buitenland!

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL