Ga naar de hoofdinhoud
8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party 8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party

Blog

8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party

Top

| 4 min lezen

8 tips voor een onvergetelijke housewarming-party

Op zoek naar een brandverzekering?

Stel een woonverzekering samen die bij je past. Met dekkingen die rekening houden met wat je écht nodig hebt en met je budget.

ONTDEK ONZE FORMULES

Zo, je bent ingetrokken in je nieuwe deelwoning! Tijd om familie en vrienden te laten kennismaken met je nieuwe stekje. En hoe kan dat beter dan via een housewarming-party? Hieronder onze tips om van dit feest een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

1. Maak een lijst van de gasten

Voor hoeveel gasten heb je plaats? Wil je het aantal gasten per medebewoner beperken? Zorg voor goede afspraken, zodat later niemand boos hoeft te zijn op de 15 vrienden van Gert die de gin soldaat hebben gemaakt, een lamp hebben vernield en vervolgens alle chips hebben opgegeten (ja, in die volgorde).

2. Problemen om een datum te vinden? Doodle biedt hulp!

Je vrienden en medebewoners hebben allemaal een overvolle agenda? Alice moet naar een trouw, Seb zit in het buitenland? Maak dan een Doodle aan, een peiling waar de gasten kunnen aangeven wanneer ze kunnen komen. Uiteindelijk kies je de datum die past voor de meerderheid. Hop, geen gezeur!

3. Maak een Facebook-event aan

Dit is een van de gemakkelijkste opties. Zorg er wel voor dat je een privé-evenement aanmaakt en geen openbaar, zodat niet al je 586 Facebook-“vrienden” op de hoogte zijn! Duid al je medebewoners aan als “co-organisator” zodat ze hun gasten kunnen uitnodigen. Breng de genodigden op zijn minst een maand op voorhand op de hoogte. (Maar ook niet te vroeg, anders vergeten ze het weer.) Vermeld het aanvangsuur, het adres, wat ze moeten meebrengen ... Je weet wel, de basisinformatie. Stuur een paar dagen voor het feestje nog een herinnering: je zou ervan versteld staan hoe vergeetachtig zelfs je beste vrienden kunnen zijn!

4. Maak je huis klaar voor het feest

Je gasten komen niet alleen om hun problemen te verdrinken in goedkope drank in plastic bekers, ze willen ook je nieuwe stek bezichtigen! Verberg dus je massageolie met lycheeparfum, haal je kleren van die stoel (je weet welke stoel we bedoelen), gooi de lege postomslagen die op de keukentafel slingeren in de papierbak en maak je aanrecht schoon.

Je kunt ook de meubels verschuiven om een “dansvloer” te maken (we gaan ervan uit dat je geen trauma’s hebt opgelopen tijdens de feestjes in je prille jeugd), en voorzie zo veel mogelijk zitmeubilair (ga eventueel te leen bij vrienden of familie): poefs, klapstoelen...

5. Organiseer de boodschappen

Begin met een boodschappenlijstje zodat je niets vergeet. Houd rekening met de wensen van iedereen, ook van Sofie, die geen bruisende drankjes lust en allergisch is voor chips met pickles. Heel belangrijk ook: leg een budget vast! Zo vermijd je dwaze uitgaven. (“De servetten met cactusprint waren in reclame dus we hebben drie pakken gekocht!”)

Daarna: actie! Moet één enkele medebewoner alle boodschappen doen? Wie heeft tijd? Wie heeft een wagen? Kun je met een paar mensen samen gaan om de zware zakken te dragen? Misschien kun je de boodschappen thuis laten bezorgen?

6. Stel een playlist samen

Je kunt er zeker van zijn dat wanneer de avond ver gevorderd is, sommige gasten de computer zullen inpalmen om hun al dan niet dubieuze muzikale voorkeuren met het publiek te delen. Probeer dit te voorkomen door zelf aanstekelijke muziek klaar te hebben, indien mogelijk zonder onderbrekingen door reclame voor shampoo of, we zeggen maar wat, zwangerschapstests. Beetje gênant.

7. Denk aan een thema

Thema’s zijn altijd een dubbeltje op zijn kant: sommige zijn er dol op, anderen verafschuwen ze. Maar geef toe dat het leuk kan zijn om zich te verkleden in personages uit tv-series, of terug naar de jaren ’90 te gaan dankzij een nostalgische playlist en bijpassende outfits. Of kies voor een “golden touch” in de versiering en de dress code zodat je Instagram-kiekjes barsten van de #glamour. Het is jouw feestje: jij kiest!

8. Leg alles vast op de gevoelige plaat

Pics or it didn’t happen, nietwaar? Zorg dat iedere medebewoner zijn camera in de aanslag heeft zodat je later kleurrijke souvenirs overhoudt !

En nu: tijd om te feesten !

 

Op zoek naar een brandverzekering?

Stel een woonverzekering samen die bij je past. Met dekkingen die rekening houden met wat je écht nodig hebt en met je budget.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL