Ga naar de hoofdinhoud

Blog

5 goede redenen om je alternatieve woning te verzekeren

Top

| 3 min lezen

5 goede redenen om je alternatieve woning te verzekeren

Op zoek naar een brandverzekering?

Stel een woonverzekering samen die bij je past. Met dekkingen die rekening houden met wat je écht nodig hebt en met je budget.

ONTDEK ONZE FORMULES

Ben je de gelukkige eigenaar van een alternatieve woning, zoals een tiny house, een yourt of een woonwagen? Deze speciale woonvormen zijn steeds meer in trek bij de Belgen. Net zoals bij een klassieke woning bescherm je best je eigendom. Bij AXA geven we je 5 goede redenen om je atypische woning te verzekeren, en dat op maat van je huis.

1. Bescherm je investering

Of je nu kiest voor een klassieke woning of een alternatieve woning, een huis blijft een belangrijke investering voor veel mensen. Het maakt dan ook niet uit of je zelf je tiny house of woonwagen gebouwd hebt, of aannemers ingehuurd hebt. Het vraagt tijd (en geld) om een huis aan te passen aan jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. En net daarom raden we je aan om die investering voldoende te beschermen.

Verzeker dus je thuis voor de juiste waarde. Heb je daarnaast nog geïnvesteerd in groene energie zoals zonnepanelen? Overweeg dan zeker om deze op te nemen in jouw verzekeringspolis. Verzeker jouw volledige woning en wees gerust in alle omstandigheden.

2. Bescherm je tegen weersomstandigheden en diefstal

Welke alternatieve woonvom je ook bezit, je bent niet veilig voor de schade veroorzaakt door de kracht van de natuur. Een storm, hevige regen, hagel of bliksem durven een grote (water)schade achter te laten. Bescherm daarom jezelf en verzeker je woning, en doe dat op maat van je tiny house, woonwagen of jouw jourt.

Daarnaast kan er ingebroken worden in je alternatieve woning of kan deze zelfs gestolen worden. Het is daarom belangrijk dat je enkele preventiemaatregelen toepast zoals veranker je tiny house in de grond, zorg voor een antidiefstalsysteem voor je aanhangwagen en verwijder de wielen vanonder je woonwagen. Wees dieven te slim af en maak het hen dus niet gemakkelijk om je alternatieve woning te stelen.

3. Bescherm de inhoud van je atypische woning

Wanneer je van een atypisch huis je thuis maakt, richt je deze in tot je eigen stekje. Bescherm dan ook je belangrijke bezittingen met de juiste verzekering. Geef in je polis aan wat je wilt verzekeren. Kies voor een verzekering die zowel je huis als je inboedel dekt.

Zorg er bovendien voor dat je essentiële veiligheidsmaatregelen treft in je woning. Installeer bijvoorbeeld veiligheidssloten op alle buitendeuren. Zo ben je gerust en houd je mensen met slechte intenties buiten.

4. Draag zorg voor je buitenleven

De Belgische zomers en lentes worden hoe langer hoe aangenamer. Bij een leuke thuis hoort dan ook vaak een ingerichte tuin. Installeerde je een zwembad of plaatste je tuinmeubels of een gezellige lounge rond jouw yourt of tiny house? Dan kun je je buitenmeubels net zoals je atypische woning laten verzekeren tegen eventuele schade of diefstal.

5. Verzeker je verplaatsingen

Een woonwagen of een tiny house met wielen onder is de ideale woning voor hen die graag eens van omgeving veranderen. Is het mogelijk om jouw alternatieve woning te verplaatsen? Net zoals bij elke verplaatsing, kan er onderweg iets gebeuren. Denk maar aan een botsing of een panne. Informeer je bij je verzekeraar en kies voor een brandverzekering. Hiermee bescherm je zowel je huis onderweg als op het adres waar het gedomicilieerd is.

Op zoek naar een brandverzekering?

Stel een woonverzekering samen die bij je past. Met dekkingen die rekening houden met wat je écht nodig hebt en met je budget.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL