Ga naar de hoofdinhoud

Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Je verplichte BA Motor verzekering

JE VERZEKERING BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID DEKT JE VOOR 

Schade aan anderen

De BA-Motorverzekering vergoedt de lichamelijke schade die je veroorzaakt aan anderen (ook aan je medepassagiers).

Van schade aan andermans voertuig tot de gevel die je per abuis beschadigt. Onze BA-Motorverzekering dekt ook materiële schade die jij aan anderen toebrengt.

Bij ons geniet je bovendien:

Een ongeval, ... in België of binnen een straal van 30 km buiten onze landsgrenzen? Onze InfoLine geeft jou en 24/7 de nodige antwoorden. 

AXA Assistance, onze bijstandsverlener, beschikt over het grootste bijstandsnetwerk van de wereld. AXA Assistance is dag en nacht, 7 dagen op 7, telefonisch bereikbaar en zal altijd al het mogelijke doen om een oplossing te vinden voor je probleem: voor herstellingen, het takelen van je motor, … en zelfs een vervangwagen (categorie B, type stadswagen) kan genieten.


Op vakantie in het buitenland (West-Europa) en slachtoffer van een ongeval waarbij je (gedeeltelijk) in recht bent?

Gelukkig is er EURO+:

  • schiet het grootste deel voor van de te betalen som door de buitenlandse verzekeraar
  • compenseert het verschil in de evaluatie van je lichamelijke schade (die in de meeste landen van de Europese Unie vaak lager wordt ingeschat)

met een tussenkomst beperkt tot 500 000 euro per verzekerde.

Breid je bescherming verder uit met deze betalende optionele dekkingen

Heb je ervoor gekozen jezelf nog beter te beschermen wanneer je met de wagen rijdt ? Waarom zou je dan niet hetzelfde doen voor wanneer je met de motor rijdt? 

Met deze optionele dekking bescherm je jezelf wanneer je als motorbestuurder gewond raakt bij een ongeval, zelfs als je in fout bent.

Heb je na je ongeval medische zorgen of huishoudhulp nodig? Moet je voertuig of woning aangepast worden? Dan kan je rekenen op een vergoeding die tot de hoogste op de markt behoort en tot 50 000 euro per schadegeval kan oplopen.

Belangrijk om te weten

Deze verzekering komt enkel tussen bij motorongevallen op de openbare weg in gebruikelijke verkeerssituaties en dekt geen ongevallen in het kader van motorcross, enduro, trial en andere snelheidswedstrijden.

Wist je dat een basis Motorverzekering doorgaans enkel bijstand biedt in geval van een ongeval? Om ook hulp te genieten bij een eventuele panne, kan je kiezen voor Omni-Assistance met een ruimere bijstand. Zeker als je een motorreis naar het buitenland plant.

Zo geniet je van Wegenhulp maar ook van Personen- en Woninghulp.

Beeld je in dat je betrokken bent bij een verkeersongeval en jij en de tegenpartij totaal verschillende meningen hebben. Zo’n conflict kan al snel uit de hand lopen en, in het slechtste geval, zelfs eindigen in een rechtbank.

Een Rechtsbijstandsverzekering kan je hierbij helpen met:

  • nuttige informatie en antwoorden op je juridische vragen
  • verdediging van je belangen bij een juridisch geschil over je motor
  • dekking van de kosten van je gerechtelijke verdediging: administratieve briefwisseling, honoraria van je advocaat (naar keuze), gerechtskosten, ...

Kies, op basis van je noden en je budget, uit een basisformule Fix of de all-in-formule Full.

Goed nieuws want als je ook je Autoverzekering bij ons afsluit, geniet je tot 75% korting op je premie Rechtsbijstand.