Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Reisverzekering in België of in het buitenland | Blog AXA.be

Top

| 3 min lezen

Alles wat je moet weten over een reisverzekering in België of in het buitenland

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

Citytrips, wandelingen, luieren op het strand ... Reizen is een uitstekende manier om nieuwe energie op te doen! Maar wat doe je als je tijdens je reis problemen ondervindt? Verloren bagage, ziekte, problemen onderweg, …: zelfs goed geplande vakanties verlopen niet altijd volgens plan. Als je met een gerust hart van je vakantie wil genieten, raden we je aan om in België en natuurlijk ook in het buitenland een reisverzekering af te sluiten.

Annulatieverzekering voor onvoorziene situaties

Je hebt eindelijk je droomreis geboekt! Maar wat als er een vervoersstaking is? Wat als je je reis moet onderbreken wegens een noodgeval in je familie? Wat als je ziek wordt of een arm breekt voordat je vertrekt? Als je je reis moet annuleren of onderbreken, kan een annulatieverzekering je helpen door de kosten geheel of gedeeltelijk te dekken. Deze annulatieverzekering wordt meestal aangeboden als aanvulling op een reisverzekering. Denk er maar eens over na, ze biedt zeker soelaas als er iets misgaat!

Verloren bagage: kan een reisbijstandsverzekering je helpen?

Steeds meer reizigers nemen het vliegtuig om op vakantie te gaan. Een van de gevolgen van dit drukke luchtverkeer is een toename van het aantal problemen met de bagage. Als je bagage verloren, gestolen of beschadigd is, kan je bij de luchtvaartmaatschappij een schadevergoeding eisen.

Terwijl je op deze vergoeding wacht, heb je nog steeds niets … Maar voor de aanschaf van enkele noodzakelijke basisproducten (hygiëne, kleding, …) kan je een beroep doen op de bijstand die in de reisverzekering inbegrepen is.

Als je de inhoud van je bagage wil verzekeren en ook een hogere schadevergoeding wil, kan een bagageverzekering een goede oplossing zijn. Ook deze verzekering wordt meestal als aanvulling op de reisverzekering aangeboden.

Ziek worden op vakantie: met een reisbijstandsverzekering ben je goed gedekt

Een lokaal gerecht dat je niet bevalt, een zonnesteek of een virus: je kan makkelijk ziek worden op vakantie. En heel wat reizigers worden ook effectief ziek tijdens hun vakantie.

Gelukkig kan een reisbijstandsverzekering helpen bij ziekte of een ziekenhuisopname in het buitenland. En als je situatie erom vraagt, is in noodgevallen ook een repatriëring mogelijk.

Reisverzekering in België of in het buitenland: een must?

Je vakantie in België of in het buitenland kan dus snel verstoord worden door onvoorziene omstandigheden.

Een reisverzekering is natuurlijk niet verplicht, maar kan wel belangrijk zijn als je in alle rust van je vakantie wil genieten. Dat geldt vooral als je naar verre oorden reist, waar een onderbreking van je reis, verloren bagage, ziekte of een noodrepatriëring een nefast effect kunnen hebben op je portemonnee en je gezondheid. Vooral in bepaalde landen waar de medische kosten hoog zijn.

Ga je binnenkort op vakantie? Lees dan zeker de reistips van deze Belgische reizigers!

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL