Ga naar de hoofdinhoud

BA + Omnium

In onze Omnium ontdek je alle dekkingen van de Mini-Omnium maar met een dekking  ’materiële schade aan je eigen motor na een ongeval’ er bovenop

Je motorverzekering dekt je voor

Je dekkingen Omnium

Brand

Je Omnium beschermt je bij schade door bijvoorbeeld een oververhitte motor, een brandstoflek, een kortsluiting die brand veroorzaakt.

Schade door natuurkrachten, botsing met dieren, knaagdieren

Hagel, storm, overstroming, … een everzwijn dat onverwachts oversteekt, een wezel die aan de kabels knaagt, …
Legio voorbeelden van situaties, gedekt door de Omnium, die zich vrij vaak voordoen en schade aan je motor kunnen berokkenen.

Diefstal of poging tot diefstal

 • Motor gestolen?
  Afhankelijk van de door jou gekozen degressiviteitsformule kunnen we de verzekerde restwaarde van je gestolen voertuig vergoeden of de herstellingskosten vergoeden als je gestolen motor beschadigd werd teruggevonden.
 • Heb je een vervangwagen nodig?
  Wij geven je, tot maximum 30 dagen, een vervangwagen (categorie B, type stadswagen).

Hou er wel rekening mee dat glasbreuk niet gedekt is.

Degelijke en veilige motorkleding is elke euro meer dan waard. Net daarom hebben wij de bescherming ervan opgenomen in onze Omnium.

Wat is beschermd?

Je helm, handschoenen, vest, broek, motorpak, schoenen of laarzen.

Tot welk bedrag kan je op een vergoeding rekenen?

Wij vergoeden je in werkelijke waarde* en tot 2 000 euro (excl. btw).

*De waarde van je uitrusting voor het ongeval. Hierbij wordt er rekening gehouden met de slijtage en de algemene toestand van je motoruitrusting.

Je dekkingen BA

Schade aan anderen

 • Lichamelijke schade
  De BA-Motorverzekering vergoedt de lichamelijke letsels die je veroorzaakt aan anderen (ook aan je medepassagiers).
 • Materiële schade
  Van schade aan andermans voertuig tot de gevel die je per abuis beschadigt. Onze BA-Motorverzekering dekt ook materiële schade die jij aan anderen toebrengt.

Bij ons geniet je bovendien:

 • Eerste hulp bij een ongeval
  24/7 bijstand mét vervangingsvoertuig
  Een ongeval, ... in België of binnen een straal van 30 km buiten onze landsgrenzen Onze InfoLine geeft jou en 24/7 de nodige antwoorden.

  AXA Assistance, onze bijstandsverlener, beschikt over het grootste bijstandsnetwerk van de wereld. AXA Assistance is dag en nacht, 7 dagen op 7, telefonisch bereikbaar en zal altijd al het mogelijke doen om een oplossing te vinden voor je probleem: voor herstellingen, het takelen van je motor, … en zelfs dat je een vervangwagen (categorie B, type stadswagen) kan genieten.


 • EURO+:
  Mogelijk aanvullende vergoeding bij een ongeval in het buitenland
  Op vakantie in het buitenland (West-Europa) en slachtoffer van een ongeval waarbij je (gedeeltelijk) in recht bent?
  Gelukkig is er EURO+:
  • schiet het grootste deel voor van de te betalen som door de buitenlandse verzekeraar
  • compenseert het verschil in de evaluatie van je lichamelijke schade (die in de meeste landen van de Europese Unie vaak lager wordt ingeschat)
  met een tussenkomst beperkt tot 500 000 euro per verzekerde.

Dé dekking die je enkel in een Omnium kan genieten: materiële schade aan je eigen motor na een ongeval, zelfs als je in fout bent of na bijvoorbeeld vandalisme.

Maar ook schade aan de motor door foute brandstof of schade aan je motor tijdens het transport (inclusief laden en lossen).

Vrijstelling

Het eigen risico (d.w.z. het bedrag van de schade dat voor jouw rekening blijft) wordt bepaald aan de hand van de verzekerde waarde (excl. btw) van je motor:

 • < 12 500 euro: 250 euro
 • > 12 500 en < 20 000 euro: 450 euro

Degressiviteit?

Je hebt de mogelijkheid de nieuwwaarde van je motor tot 12 maanden te behouden (te tellen vanaf de eerste in verkeerstelling). Heb je tijdens deze periode een totaalverlies, dan is het voor jou gemakkelijker om een nieuwe motor te kopen.

Hou er rekening mee dat het eigen risico alleen geldt voor de dekking ‘Materiële schade aan je eigen motor’ (specifiek voor Omnium), terwijl de degressiviteit van toepassing is op alle waarborgen.

Breid je bescherming verder uit met deze betalende optionele dekkingen

Heb je ervoor gekozen jezelf nog beter te beschermen wanneer je met de wagen rijdt ? Waarom zou je dan niet hetzelfde doen voor wanneer je met de motor rijdt? 

Met deze optionele dekking bescherm je jezelf wanneer je als motorbestuurder gewond raakt bij een ongeval, zelfs als je in fout bent.

Heb je na je ongeval medische zorgen of huishoudhulp nodig? Moet je voertuig of woning aangepast worden? Dan kan je rekenen op een vergoeding die tot de hoogste op de markt behoort en tot 50 000 euro per schadegeval kan oplopen.

Belangrijk om te weten

Deze verzekering komt enkel tussen bij motorongevallen op de openbare weg in gebruikelijke verkeerssituaties en dekt geen ongevallen in het kader van motorcross, enduro, trial en andere snelheidswedstrijden.

Wist je dat een basis Motorverzekering doorgaans enkel bijstand biedt in geval van een ongeval? Om ook hulp te genieten bij een eventuele panne, kan je kiezen voor Omni-Assistance met een ruimere bijstand. Zeker als je een motorreis naar het buitenland plant.

Zo geniet je van Wegenhulp maar ook van Personen- en Woninghulp.

Beeld je in dat je betrokken bent bij een verkeersongeval en jij en de tegenpartij totaal verschillende meningen hebben. Zo’n conflict kan al snel uit de hand lopen en, in het slechtste geval, zelfs eindigen in een rechtbank.

Een Rechtsbijstandsverzekering kan je hierbij helpen met:

 • nuttige informatie en antwoorden op je juridische vragen
 • verdediging van je belangen bij een juridisch geschil over je motor
 • dekking van de kosten van je gerechtelijke verdediging: administratieve briefwisseling, honoraria van je advocaat (naar keuze), gerechtskosten, ...

Kies, op basis van je noden en je budget, uit een basisformule Fix of de all-in-formule Full.

Goed nieuws want als je ook je Autoverzekering bij ons afsluit, geniet je tot 75% korting op je premie Rechtsbijstand.