Welkom bij AXA

Sign In

comfort auto BA autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid

​In België bent u wettelijk verplicht om een autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten, zodra u de weg op wilt. Deze verzekering is dus onmisbaar voor uw wagen. Zij dekt de materiële en lichamelijke schade die u bij een ongeval aan derden zou veroorzaken. Bij AXA zijn er bijzonder nuttige voordelen verbonden aan deze verzekering.​

Focus

Trofeeën DECAVI - AXA valt in de prijzen in 2014!

De trofeeën DECAVI, waarover gaat het?

De trofeeën DECAVI belonen de beste verzekeringsproducten en reclamecampagnes in Belgïe. De jury, samengesteld uit professionals uit de verzekeringswereld, bekroont AXA voor 2 van zijn producten, waaronder ons product comfort auto binnen de categorie BA auto. Raadpleeg het tabblad 'voordelen' en ontdek waarin ons product het verschil maakt! 

 

Voordelen

de joker beschermt uw premie

​Onder bepaalde voorwaarden kunt u gebruik maken van de joker comfort auto.Bij een schadegeval kan deze joker ervoor zorgen dat uw premie niet wordt beïnvloed. Vraag meer uitleg aan uw makelaar.

uw premie daalt indien u weinig rijdt

​Gebruikt u uw wagen alleen om boodschappen te doen of om de kinderen naar school te brengen?
AXA biedt u een autoverzekering op maat en verlaagt uw premie als u weinig rijdt.

korting jonge bestuurders

​U bent een jonge bestuurder? U geniet gunstige voorwaarden indien uw vader of uw moeder al klant bij AXA is. Aarzel niet om uw verzekeringsbemiddelaar te contacteren om de voorwaarden te kennen.

-75% op de premie van uw motorverzekering

Uw wagen is verzekerd bij AXA en u bent ouder dan 30 jaar?
Dan kunt u een belangrijke korting op de premie van uw motorverzekering genieten.

happy family

​Het happy family programma beloont u voor uw trouw. In functie van het aantal AXA-producten dat u bij uw verzekeringsmakelaar bundelt, kunt u exclusieve voordelen genieten

Kenmerken

​uw rijervaring wordt beter beloond

AXA berekent uw premie anders. Gedaan met de bonus-malus!
Uw rijstijl maakt van u een unieke bestuurder. AXA biedt u daarom een autoverzekering op maat voor een correcte prijs.
Uw rijervaring geeft de doorslag. Bij AXA kunt u met een gerust hart de weg op. Een autoverzekering moet namelijk meer doen dan eventuele ongevallen vergoeden. Een kwaliteitsvolle service en een zeer volledige bescherming: dat is wat telt!

uw autoverzekering op maat

Bij AXA bieden we u niet zomaar een autoverzekering aan, maar een autoverzekering die u op het lijf geschreven is.

  • Hoeveel jaar hebt u uw rijbewijs al?
  • Wanneer had u voor het laatst een ongeval?
  • Woont u in de stad of op het platteland?
  • Gebruikt u uw wagen alleen om boodschappen te doen of de kinderen naar school te brengen?
  • Rijdt u met uw wagen naar klanten of leveranciers?
  • Koos u recent voor een tweedehandsvoertuig?

Stuk voor stuk vragen die uw verzekeringsmakelaar in staat stellen om voor u een voorstel op maat uit te werken.

Diensten

info line​

U kunt de info line 7 dagen per week en 24 uur per dag bellen voor meer informatie over:

 • de formaliteiten die u moet vervullen bij een ongeval
 • de contactgegevens van een sleep- of hersteldienst, arts, loodgieter, glazenmaker...
 • afgezien van informatie bij schadegevallen krijgt u hier ook een hele reeks nuttige gegevens voor het dagelijkse leven.

dienst 'eerste hulp bij ongeval'

Dankzij de dienst ‘eerste hulp’ krijgt u onmiddellijk na een ongeval bijstand.

Deze dienst – die 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar is – omvat het volgende:

 • eerste dringende maatregelen
 • uw voertuig wordt ter plaatse hersteld of getakeld naar de garage van uw keuze
 • de inzittenden worden thuisgebracht
 • uw mobiliteit wordt verzekerd tijdens de 24 uur na het schadegeval (trein, taxi, huurwagen…); dit kan tot 30 dagen worden verlengd, indien u 50 jaar of ouder bent
 • psychologische bijstand in geval van carjacking of ongeval met lichamelijke letsels.

schadevergoeding bij letsel na een ongeval in recht in het buitenland

​Exclusief voordeel in België: comfort auto Euro+ schiet het grootste deel van het te betalen bedrag voor en compenseert het verschil in de evaluatie van uw lichamelijke schade, die in de meeste West-Europese landen vaak lager wordt ingeschat.

mobile service auto

Hebt u een ongeval?
Dankzij de gratis applicatie ‘mobile service auto’ kunt u onmiddellijk uw verzekeringsmakelaar inlichten via uw iPhone: u neemt foto’s, geeft de precieze omstandigheden van het ongeval op en noteert de gegevens van eventuele getuigen. Uiteraard beschikt u ook over nuttige telefoonnummers (medische spoeddiensten, politie,…). Daarna hoeft u enkel nog uw papieren verklaring op te sturen naar uw verzekeringsmakelaar.

Opties

​Naast uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid kunt u ook nog voor bijkomende garanties kiezen. Afhankelijk van uw verwachtingen biedt AXA u oplossingen om uw voertuig, uw passagiers en uzelf beter te beschermen.

veiligheid van de bestuurder

De dekking ‘veiligheid van de bestuurder’ beschermt u als bestuurder wanneer u bij een ongeval – zelfs in fout – gewond raakt. De schadevergoedingen kunnen oplopen tot in totaal 1.500.000 euro per schadegeval.

rechtsbijstand

LAR is een onafhankelijke firma die gespecialiseerd is in rechtsbijstand. LAR informeert u over uw rechten en zoekt naar een snelle en aanvaardbare minnelijke schikking in geval van een conflict met de tegenpartij van een ongeval waarbij uw voertuig betrokken was. Als er geen minnelijke regeling mogelijk is, komt LAR tussen in de procedurekosten en de erelonen van uw advocaat. U wordt ook verdedigd wanneer u bijvoorbeeld vervolgd wordt voor een verkeersovertreding die u zou gepleegd hebben met het verzekerde voertuig.

AXA Assistance

Op reis, bij u thuis of onderweg: u wilt er altijd zeker van zijn dat u wordt geholpen wanneer dit nodig is. AXA Assistance zorgt voor u en uw gezin na een ongeval indien uw auto niet meer kan rijden, wanneer uw voertuig panne heeft of wanneer het gestolen wordt.

omnium

Verschillende formules, op maat van uw behoeften en uw budget. Met een volledige omnium krijgt u een onberispelijke service. Bij een ongeval in België kunt u uw geïmmobiliseerde wagen naar één van onze geconventioneerde garages laten slepen. AXA betaalt de factuur van de herstellingen rechtstreeks aan de geconventioneerde garage, eventueel na aftrek van de verhaalbare btw en de vrijstelling. Handig, toch?

mini-omnium

Uw voertuig is beschermd tegen diefstal en schade door natuurkrachten (hagel, aanrijding met een hert, …). Uw auto werd gestolen of de ruiten zijn ingeslagen? Geen zorg: uw mini-omnium beschermt u.

50 jaar of ouder?

​bent u 50 jaar of ouder?
dan behoort u tot de happy generation…

Bij AXA krijgt u een optimale autoverzekering met extra ruime dekkingen terwijl u toch een voordelige premie betaalt. Aangezien u minstens 30 jaar rijervaring hebt, twijfelen wij er niet aan dat u een verantwoordelijke bestuurder bent.
Als vijftiger kunt u daarom voor uw verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tot 22% minder betalen dan een bestuurder van 30 jaar in dezelfde situatie!

uw voordelen

 • Servicegarantie

  Uw verzekeringsmakelaar adviseert u in alle onafhankelijkheid. Bij een ongeval vertegenwoordigt hij u bij AXA en zorgt hij ervoor dat uw dossier zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Hij is een professional die uw belangen verdedigt en erop toeziet dat u krijgt waar u recht op hebt.
 • Kwaliteitsgarantie

  U hebt een zeer complete autoverzekering waarin heel wat diensten inbegrepen zijn zoals bijvoorbeeld de dienst ‘eerste hulp bij ongeval’ of de uitstekende prestaties van het AXA netwerk van garages.
 • Mobiliteitsgarantie

  Uw voertuig is geïmmobiliseerd na een ongeval in België? U kunt voor de herstelling een beroep doen op een door AXA geconventioneerde garage. En u krijgt onmiddellijk een vervangwagen indien u uw voertuig door de bijstandsdienst van AXA naar deze garage laat slepen. Dankzij de dienst eerste hulp kunt u over de vervangwagen beschikken zolang de herstelling duurt, met een maximum van 30 dagen. U geniet dezelfde voorwaarden indien uw voertuig werd gestolen of indien het totaalverlies werd verklaard na een expertise in een door AXA geconventioneerde garage.
 • Toekomstgarantie

  AXA verbindt zich ertoe om uw contract nooit uitsluitend op basis van uw leeftijd op te zeggen. Wij zoeken altijd samen met u naar een geschikte oplossing ...

Raadpleeg onze algemene voorwaarden