Ga naar de hoofdinhoud

Press

AXA innoveert samen met Legentic door gestolen voertuigen en voorwerpen digitaal op te sporen en te herenigen met de verzekerde

Top

AXA innoveert samen met Legentic door gestolen voertuigen en voorwerpen digitaal op te sporen en te herenigen met de verzekerde

Primeur op de Belgische verzekeringsmarkt: AXA, marktleider op de schadeverzekeringsmarkt start een samenwerking met Legentic. Dankzij het platform “Sjerlok”, biedt Legentic een oplossing om gestolen voertuigen of voorwerpen digitaal op te sporen en te lokaliseren. Na een eerste testfase van enkele maanden werd een 20-tal dossiers opgelost.

De digitale opsporing via het platform “Sjerlok” steunt op 3 pijlers om objecten te lokaliseren

  • Door middel van technologie die verbonden is aan het platform, van de constructeur of aftersales ingebouwde systemen in objecten.
  • Geautomatiseerd zoeken naar objecten via een profiel op Europese verkoopwebsites, forums en social media.
  • Legentic heeft intern een team van experts die ondersteunen, analyseren en informatie delen via het platform in samenwerking met publieke en privépartners in grote delen van Europa, Afrika en Azië.

20-tal dossiers opgelost na een eerste testfase van enkele maanden

Dankzij dit bemoedigende resultaat kan AXA deze technologie breder inzetten om de dienstverlening voor haar verzekerden in geval van diefstal te verbeteren.

Audrey Amiot, Head of P&C Claims bij AXA Belgium:
“Als partner van onze klanten willen we er werkelijk alles aan doen om een gestolen voertuig of ander voorwerp op te sporen en te herenigen met de eigenaar. Naast een financiële waarde, hebben dergelijk voorwerpen immers vaak een emotionele waarde. Daarnaast geeft deze innovatie ook de strijd tegen verzekeringsfraude een extra duwtje in de rug.”

Ron Vermeulen, COO Legentic:
“Als technologiepartner van AXA zijn we verheugd te zien dat wij met onze unieke en effectieve big data- en analysetools, een toegevoegde waarde kunnen leveren in de strijd tegen financiële criminaliteit. Het is onze missie om de speld in de hooiberg te vinden!”