Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Hoe bescherm ik mij als jonge bestuurder?

Top

Hoe bescherm ik mij als jonge bestuurder?

Omdat dit cliché in uw nadeel is, wordt het moeilijker voor u om zich te verzekeren en zullen de premies hoger zijn. Maar er is licht aan het eind van de tunnel! Hier zijn enkele tips om brokken te vermijden en een aangepaste verzekering te vinden.

Essentieel: om kosten te drukken, kies de juiste auto

  • Met uw rijbewijs op zak is het aan te raden om geen te krachtige auto te kopen (maximum 66 kW, of een motor van 1100 tot 1400cc). De rekening is snel gemaakt: hoe groter het vermogen, hoe duurder de verzekeringspremie, de registratiebelasting en de wegenbelasting.
  • Kies voor een tweedehandsauto, al was het maar om stress te vermijden in geval van een lichte aanrijding. En bij AXA, met een comfort auto - omnium 24+, geniet uw tweedehandsauto van al de waarborgen van een omniumverzekering.

Een goed idee: rij voorzichtig en bespaar tot 50% op uw premie

  • Teken in op een van de comfort formules van AXA (BA, mini-omnium, omnium 24+, omnium) en kies voor de optie AXA driveXperience die speciaal bedoeld is voor jonge bestuurders.
  • U ontvangt automatisch 20% korting op uw premie BA en (mini-)omnium.
  • Analyseer uw rijtrajecten met de app AXA driveXperience.
    • In functie van de score van uw rijgedrag kan u tot 50% besparen op uw premie

De bijkomende waarborgen van AXA bieden u meer gemoedsrust

Natuurlijk is het goed om aan uw auto te denken, maar denk ook aan uzelf. En vergeet uw vrienden of ouders niet die misschien achter het stuur gaan zitten. De optie veiligheid van de bestuurder biedt u een optimale bescherming:

  • de bestuurder zelf is gedekt, ook als hij verantwoordelijk is,
  • een vergoeding kan oplopen tot 1.500.000 euro per schadegeval.

Geef een seintje als u met de auto van uw ouders rijdt!

Een aanrijding? Vermijd eventuele problemen met uw verzekeraar en laat u opnemen als occasionele bestuurder in het verzekeringscontract van uw ouders .

Uw ervaring telt

Om het bedrag van de premie te bepalen, houden verzekeringsmaatschappijen rekening met de leeftijd en de ervaring van de bestuurder. Een zeker aantal jaren rijervaring zonder ongevallen kan een positief effect hebben. Door u te laten opnemen als occasionele bestuurder in het verzekeringscontract van uw ouders, telt uw ervaring mee en krijgt u een lagere premie als u een verzekering neemt op uw eigen naam. Goed gezien, niet?

Spreek erover met uw makelaar of die van uw ouders. Hij helpt u graag verder.

DEEL DIT ARTIKEL

Wij zijn er voor je

Met de Autoverzekering van AXA kunnen jij en je gezin op ons rekenen.

DEEL DIT ARTIKEL

Op zoek naar een autoverzekering?

Met de Autoverzekering van AXA kunnen jij en je gezin op ons rekenen.

MEER INFO OVER DE AUTOVERZEKERING