Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Bekijk de video! De grote schoonmaak van onze stranden na de zomer

Top

| 2 min lezen.

Bekijk de video! De grote schoonmaak van onze stranden na de zomer

Gewapend met hun grijper, handschoenen en vuilniszakken namen op 12 september 2021 ongeveer 3.500 mensen deel aan de 11e editie van de Eneco Beach Clean Cup. Hun doel: het opruimen van sigarettenpeuken, plastic, flessen, oude blikjes, mondmaskers en allerlei ander afval dat wordt achtergelaten door mensen en aanspoelt op het strand.

AXA Belgium x Eneco Clean Beach Cup 2021

150 AXA-medewerkers hebben deelgenomen aan de Eneco Clean Beach Cup of de grote strandschoonmaak van de Belgische kust. In totaal hebben onze AXA Hearts In Action vrijwilligers bijna 200 kilo afval opgeruimd! Bravo en dank aan de vrijwilligers 👏

Een klein gebaar waar iedereen voordeel van heeft !

AXA wil de daad bij het woord voegen en zich ook actief inzetten tegen de klimaatverandering. Ze bracht op de stranden en in de duinen van Westende en Knokke bijna 150 medewerkers en hun gezin op de been. Samen haalden ze zowat 200 kilo zwerfvuil op. "Samen met het gezin het strand opruimen is een goede manier om de kinderen te sensibiliseren." vertelde een deelnemer. "Samen actie ondernemen voor de planeet is zeer inspirerend en richt onze aandacht op de lange termijn. Deze solidariteitsactie kadert perfect in het vrijwilligersprogramma 'AXA Hearts in Action', dat al de helft van alle AXA medewerkers heeft overtuigd om zich in te zetten voor het goede doel", stelt Hannelore Hendrickx, organisatrice van de dag bij AXA.

Ingrid (midden onder, links op de foto), account manager public sector: " Het opruimen van de stranden met onze partners, kinderen geeft me energie…én betekent eveneens een beetje minder vergif voor de zeedieren! Dit doen in teamverband stimuleert me en verstrekt onze band als collega’s. We blijven uiteindelijk commerciëlen: we hebben keihard gestreden om de volste vuilniszak te hebben!" Haar collega Julie, de winnares (midden onder, rechts op de foto): "Deze goede daad voor de natuur, samen met onze collega’s in het kader van een teambuilding, is in onze ogen ook een daad van solidariteit en een eerbetoon aan de vuilnismannen. Zij bewijzen de bevolking elke dag opnieuw een grote dienst."

DEEL DIT ARTIKEL