Ga naar de hoofdinhoud

HORIZON Tijdelijk

Voor een verblijf tot 45 dagen

Je reisverzekering dekt je voor

De medische kosten in het buitenland

Bij een ziekte of ongeval in het buitenland bent u gedekt tot € 250.000 (met een eigen risico van 80 EUR).

Terugbetaling van de medische kosten in België na een hospitalisatie in het buitenland

Bij uw terugkeer in België bent u gedurende één jaar en tot € 6.500 gedekt voor uw medische kosten in België als gevolg van de hospitalisatie in het buitenland.

Terugbetaling van hotelovernachtingen in geval van gedwongen verlenging

Bij een onvoorziene verlenging, bent u gedekt tot max. € 125/kamer/nacht voor een maximum van € 1.250.

Terugbetaling van de vooraf betaalde activiteiten bij een ongeval 

Bij een lichamelijk ongeval dat het onmogelijk maakt om een vooraf betaalde activiteit uit te oefenen tijdens het verblijf (kitesurf ...) krijgt u een compensatie van max. € 125/verzekerde/reis naar rato van de dagen waarin de activiteiten niet kunnen worden uitgeoefend.

Terugbetaling van geboekte sportlessen 

Indien het als gevolg van een lichamelijk ongeval onmogelijk is om geboekte sportlessen te volgen, ontvangt u een compensatie van max. € 125/verzekerde/reis naar rato van de dagen waarop de lessen niet kunnen worden gevolgd.

 Opsporings- en reddingskosten 

De opsporings- en reddingskosten zijn gedekt tot € 6.250 per persoon, behalve in geval van een ongeval veroorzaakt door de beoefening van wintersporten (tenzij u de optie 'wintersport' afsluit).

Dringende aankopen indien de bagage verloren, gestolen is ...

Bij verlies, vertraging, diefstal of vernieling van uw bagage bent u gedekt tot max. € 125/verzekerde om kledij, geneesmiddelen en toiletartikelen te vervangen, op vertoon van bewijsstukken van die uitgaven.

Dekking voor wintersporten

Om een tegemoetkoming te genieten (medische kosten, opsporingskosten ...) bent u gedekt indien u bij de afsluiting van uw contract verklaart dat u op wintersport vertrekt.

Ingeval van een pandemie door een besmettelijke ziekte afgekondigd door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)

  • Komen wij tussen indien de pandemie uitbreekt tijdens het verblijf in het buitenland.
  • Dekken wij tot maximum € 6.500 de volgende kosten in het buitenland : medische kosten, repatriëring, hulp aan verzekerden jonger dan 18 jaar en ter beschikkingstelling van een chauffeur, indien de Belgische autoriteiten of de autoriteiten van het land dat de verzekerde bezoekt of de Europese autoriteiten op de vertrekdatum streng afraden om de afreis te maken.
  • Bijstand voertuig, geldig in de landen vermeld op het verzekeringsattest.

Bijkomende opties

Bagageverzekering

Bij verlies, diefstal, beschadiging of vernieling van uw bagage bent u gedekt tot € 1.500/verzekerde/reis.

Bijstand voertuig 

enkel beschikbaar via uw makelaar

Bij pech, ongeval, brand, diefstal of poging tot diefstal bent u gedekt voor de pechverhelping/het slepen in geval van immobilisatie van uw voertuig en krijgt u ter plaatse een vervangingsvoertuig bij een schadegeval in het buitenland.

Annulatie en onderbreking van de reis 

Bij annulatie voor uw vertrek of indien u uw reis moet onderbreken bijvoorbeeld als gevolg van een ernstige ziekte van een van uw ouders, nemen wij de waarde van uw reis ten laste tot een maximum van € 4.000.