Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Toegang tot verzekeringen dankzij E-Learnings

Top

| 4 min lezen

Toegang tot verzekeringen dankzij E-Learnings

Verzekeringen zijn een complexe materie en een goed begrip van de risico's is essentieel om erop te kunnen anticiperen. AXA, onlangs uitgeroepen tot de meest gedigitaliseerde verzekeraar, blijft verder werken om verzekeringen begrijpelijker te maken. Een voorbeeld? Onze nieuwe online opleidingen in auto- en schoolverzekeringen.

In het kader van een recente studie van 2022 over de digitalisering van het verzekeringswezen heeft het adviesbureau Sia Partners de digitale trajecten van de 15 belangrijkste Belgische maatschappijen met elkaar vergeleken. De benchmark was gebaseerd op meer dan 60 criteria die de vier grote stappen van een digitaal verzekeringsparcours bestrijken: informeren, simuleren, intekenen en het beheren van schadegevallen. Onder andere de aspecten eenvoud, navigatie en design van de gebruikerservaring werden geanalyseerd. 

De meest digitale verzekeraars

Score op 100 (bron: Sia Partners)

Resultaat: AXA is de verzekeraar met de beste digitale trajecten.
AXA beschouwt digitale tools dan ook als een belangrijk kanaal om dicht bij haar klanten te staan. De digitale transformatie waarop de maatschappij zich al verscheidene jaren toelegt, mikt op eenvoud en toegankelijkheid. In die optiek ontwikkelden we tools voor het beheer, de aangifte, de beoordeling èn voor opleidingen. Ze worden regelmatig bijgewerkt om aangepast te blijven aan de behoeften en om knelpunten op te lossen.

Opleidingen op maat van onze klanten

Isabel Wachters, account manager Public Sector bij AXA: "De afgelopen jaren werkten we hard om onze klanten een zo uitgebreid mogelijk online opleidingsaanbod aan te bieden. De vraag van onze klanten om meer opleidingen en E-learnings te voorzien, kwam immers duidelijk naar voor tijdens de laatste tevredenheidspeiling van begin 2022.”

Ons opleidingsaanbod publieke sector omvat nu:

  • 'AXA College' In deze online basisopleiding behandelen we elk jaar een andere verzekeringstak nl Arbeidsongevallen, BA, Materiële schade en Auto. Aangezien de meeste opdrachten 4 jaar duren, is dit dus de ideale manier om gedurende deze periode onze verzekerden vertrouwd te maken met de bijzonderheden van de belangrijkste verzekeringstakken.
  • Webinars. In de loop van het jaar kunnen ook andere webinars worden gehouden over diverse onderwerpen die voor onze cliënten belangrijk zijn, afhankelijk van de actualiteit. Onze klanten beslissen zelf welke medewerkers worden uitgenodigd.
  • AXA Friday, ons jaarlijkse event waarbij we een verzekeringstechnisch thema verder uitdiepen. Onze laatste bijeenkomst ging over de aansprakelijkheid van steden en gemeenten voor gebrekkige infrastructuur.
  • E-learnings op maat van de publieke sector. Naast de modules over arbeidsongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en brand, werden recent 2nieuwe e-learnings toegevoegd op onze tool My AXA Pro: auto- en schoolverzekeringen. Onze e-learnings zijn bewust interactief, met veel concrete voorbeelden.
    Zo kunnen onze klanten op hun eigen tempo de opleiding volgen, waar en wanneer ze willen. In de modules zitten korte quizjes zodat klanten hun kennis kunnen testen.

Een ongeval tijdens de speeltijd: is de school altijd aansprakelijk?

De burgerlijke aansprakelijkheid in het onderwijs roept heel wat vragen op en er zijn heel wat grijze zones. De lijst van mogelijke aansprakelijken kan lang zijn: de school, de leerkrachten, de opzichter, het kind, de ouders...

Deze opleiding voor onderwijsinstellingen behandelt niet alleen de BA, de rechtsbijstand, de objectieve BA maar ook de dekking lichamelijke ongevallen. Na de e-learning wordt deze soms complexe materie meteen een stuk concreter.

Is de BA Auto verplicht voor gemeenten? Wat omvat de bijstand?...

De eLearning Auto behandelt alle waarborgen van de autoverzekering en de schade die wel en niet kan worden verzekerd. Hij beschrijft de types voertuigen waarop de verplichte BA betrekking heeft, de vrijgestelde organismen en de gevolgen bij de niet-naleving van de verzekering, en gaat dieper in op de BA en al haar uitbreidingen. De doelstellingen van de wet, de tegemoetkomingsgrens, de verzekerde personen: alles wordt uitgelegd, gedetailleerd behandeld en geïllustreerd.

Wil je alles weten over de school- en/of de autoverzekering?  
Onze klanten kunnen de e-learnings terugvinden via de klantenzone in MY AXA Pro/Mijn opleidingen.
Nog geen klant bij AXA of nog geen toegang tot onze tool? Neem dan contact op met ons.

DEEL DIT ARTIKEL