Ga naar de hoofdinhoud

Press

Slachtoffers overstromingen krijgen volledige vergoeding dankzij verzekeraars

Top

Slachtoffers overstromingen krijgen volledige vergoeding dankzij verzekeraars

Vandaag zijn we blij je te kunnen meedelen dat er een akkoord is gevonden tussen Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, en de Waalse overheid over de financiering van de schade van deze ramp: verzekerden kunnen rekenen op een volledige vergoeding van de geleden schade.

Normaal is het totaalbedrag waarvoor verzekeraars mogen tussenkomen bij wet geplafonneerd tot 320Mio €. De sector heeft nu beslist om zijn inspanning zowat te verdubbelen en elk slachtoffer volledig te vergoeden, zelfs wanneer de schadelast hoger zou zijn dan de wettelijke begrenzing.

De Waalse overheid van haar kant komt tussen voor het overige gedeelte maar de verzekeraars zullen het volledige bedrag voorfinancieren zodanig dat verzekerden maar één aanspreekpunt hebben en maar één schadedossier moeten indienen.

Gezien onze marktpositie zijn we bij AXA natuurlijk een belangrijke betrokkene in dit dossier en zijn we dan ook heel blij dat we ons steentje konden bijdragen in deze onderhandelingen van het akkoord.

We zijn bovendien erg trots op de enorme inspanningen die al onze teams nu al 4 weken leveren: zowel makelaars, experten als interne medewerkers. Iedereen werkt zich uit de naad om onze getroffen klanten zo snel en zo goed mogelijk te helpen. We tonen ons meer dan ooit een partner die zij aan zij staat met de slachtoffers van deze catastrofe.

Hieronder vindt u de link naar het persbericht van Assuralia:

https://press.assuralia.be/slachtoffers-van-de-natuurramp-kunnen-rekenen-op-hun-verzekeraar-voor-de-volledige-vergoeding-van-geleden-schade