Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Heb ik echt een reisverzekering nodig?

Top

Heb ik echt een reisverzekering nodig?

Zo! Je reis is geboekt en je droomt er al van! Heb je al aan je reisverzekering gedacht om met volle teugen te kunnen genieten van je verblijf?
Je bent misschien al gedekt door:

Een verzekering via je kredietkaart?

Je kredietkaart kan inderdaad verzekeringen omvatten. Maar niet alle banken en kaarten bieden dezelfde dekkingen aan.

  • De verblijfsduur kan beperkt zijn. Als je voor langere tijd op reis gaat, moet je een andere oplossing zoeken.
  • Het terugbetalingsplafond voor je medische kosten kan laag zijn, terwijl niet alle landen dezelfde ziekenhuistarieven hanteren. De rekening kan soms zeer gepeperd zijn.
  • De annulatieverzekering dekt enkel de reizen betaald met deze kaart.
  • En laten we niet vergeten dat de dekkingen in geval van verlies of diefstal van bagage, volledige reisbijstand of voertuigbijstand niet altijd inbegrepen zijn in de dekkingen geboden door de kredietkaarten!

Het ziekenfonds?

De ziekenfondsen hebben inderdaad akkoorden met bepaalde Europese landen en dragen bepaalde kosten, maar dat blijft beperkt en verschilt enorm van land tot land en naargelang het type van ziekenhuis waar je verzorgd wordt. Dekkingen zoals verlies van bagage, annulering of onderbreking van uw reis zijn over het algemeen niet beschikbaar via ziekenfondsen.

Een hospitalisatieverzekering?

Je moet weten dat je alleen gedekt bent in geval van een hospitalisatie, en dat de verzekering alleen tussenbeide zal komen nadat je een akkoord van je ziekenfonds hebt ontvangen.

Waarom is het uiteindelijk voordelig om een reisverzekering af te sluiten?

Een reisverzekering biedt je een volledig pakket van dekkingen aan met hogere plafonds dan een kredietkaart, het ziekenfonds of een hospitalisatieverzekering. Als je bovendien verplicht bent om je verblijf te verlengen, kan je verzekering bepaalde kosten dekken (bv.: pandemie, staking). Door een reisverzekering af te sluiten kan je met een gerust gemoed vertrekken, wetende dat je vanaf je vertrek tot je terugkeer kan rekenen op uitgebreidere dekkingen.

DEEL DIT ARTIKEL

Op zoek naar een reisverzekering?

Met de Reisverzekering van AXA kunnen jij en je gezin op ons rekenen.

MEER INFO