Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Heb ik echt een reisverzekering nodig?

Top

| 3 min lezen.

Heb ik echt een reisverzekering nodig?

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

Je reis geboekt en al heerlijk aan het wegdromen? Top! Maar om alle zorgen voorgoed van de baan te vegen: heb je al eens nagedacht over een vakantieverzekering? Waarom een reisverzekering afsluiten als je al gedekt bent door:

Je kredietkaart verzekering?

Het kan zijn dat er verschillende verzekeringen bij je kredietkaart horen. Maar opgelet: niet alle banken en kaarten bieden dezelfde dekking.

  • De duur van het verblijf kan beperkt zijn. Als je een lange reis maakt, moet je waarschijnlijk een andere oplossing zoeken.
  • Het terugbetalingsplafond voor je medische kosten kan laag liggen. En soms, afhangende van het land waar je verblijft, kan de rekening nogal pittig zijn.
  • De annulatieverzekering dekt enkel reizen die met deze kaart betaald worden.
  • En laten we niet vergeten dat sommige dekkingen voor verlies of diefstal van bagage, reisbijstand of voertuigbijstand niet altijd zijn inbegrepen in de verzekeringen geboden door kredietkaarten!

Het ziekenfonds?

Ziekenfondsen hebben akkoorden met bepaalde Europese landen en dragen sommige kosten, maar die interventie is begrensd en hangt af van het land en het type ziekenhuis waar je verzorgd wordt. Bovendien zijn dekkingen voor diefstal of verlies van bagage en annulatie of onderbreking van de reis over het algemeen niet beschikbaar via ziekenfondsen.

De hospitalisatieverzekering ?

Als je op deze verzekering rekent, weet dan dat je alleen gedekt bent als er sprake is van een hospitalisatie, en dat de verzekeringsmaatschappij alleen tussenkomt wanneer je ziekenfonds een akkoord geeft.

Een annulatieverzekering voor je reis : een optie om in het achterhoofd houden

Is je reis geboekt? Super! De beste reflex is om er zo snel mogelijk een verzekering voor af te sluiten met een optie 'annulatie'.

Waarom? Als je ziek wordt, naar het ziekenhuis moet, een ongeval hebt, overlijdt, in quarantaine moet of te maken krijgt met een ander geval van overmacht, is deze optie de enige die tussenkomt en je onder bepaalde voorwaarden de kosten die je vooraf betaald hebt, terugbetaalt (hotel, vlucht, etc.). Bovendien kan deze optie je in sommige gevallen zelfs compenseren voor de dagen waar je geen gebruik van hebt kunnen maken.

Kortom, met een reis- en annulatieverzekering, neem je het risico niet te moeten betalen voor een reis waar je niet van hebt kunnen genieten!

De reisverzekering, een must voor alle reizigers

We hebben het gezien, de dekkingen voorgesteld door sommige kredietkaarten, het ziekenfonds of de hospitalisatieverzekering hebben hun grenzen en vaak lage plafonds. Met de reisbijstand ben je in verschillende situaties gedekt en geeft je vaak een hogere terugbetaling, ook voor langere reizen. Door een reisverzekering af te sluiten kan je zorgeloos op reis vertrekken en kan je vakantie niet meer stuk!

 

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL