Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Verborgen parels in België: tijd om ons land te (her)ontdekken

Top

| 4 min lezen

Verborgen parels in België: tijd om ons land te (her)ontdekken

In dit artikel

   Op zoek naar een reisverzekering?

   Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

   ONTDEK ONZE FORMULES

   Door de gezondheidscrisis hebben we onze reislust een lange tijd in onze valies moeten opbergen. Het grote voordeel was echter dat heel wat mensen België en al haar verborgen schatten (her)ontdekten. Want ook al hebben we geen wolkenkrabbers zoals in New York of hagelwitte stranden zoals die in Punta Cana, ons land heeft toch heel wat verbazingwekkende pareltjes voor je in petto.
   Tijd voor een vreugdedansje want we kunnen weer reizen. Blijf jij in België? Dan geven we je graag enkele leuke tips.

   Ken je deze al?

   Voor de sportievelingen

   • Je kan het ontdekken van afgelegen plekjes koppelen aan sportieve activiteiten. Daarom stellen we voor dat je begint met de beroemde montagne de Bueren in Luik. Met zijn 374 treden verbindt deze indrukwekkende trap het stadscentrum met de Citadel.
   • Geen fan van traplopen? In Charleroi toont de weg van de terrils je het industriële verleden van de stad Carolo. Hier staan verlaten tunnels, spoorlijnen en urban gebieden op het programma!
   • Wil je liever een wandeling combineren met een zintuiglijke ervaring? Dan is het blotevoetenpad vlakbij Hasselt écht iets voor jou (ook doenbaar met kids). Wandel op blote voeten - bijna 3 km - over een pad van houtsnippers, gras, water ... Een unieke ervaring!

   Een lust voor het oog

   • Voor wie graag stapt, kunnen wij zeker de verschillende (ontspannende) wandelwegen doorheen de dennenbossen in de omgeving van de waterval van Bayehon aanraden. Dit is niet alleen de tweede grootste waterval van België maar ook de hoogst bevaarbare voor kajakkers.
   • Een echte woestijn in België… Bestaat dat? Jazeker: de Lommelse Sahara. Deze grote zandvlakte is net een miniwoestijn inclusief een oase met meertjes en bossen. Een paradijs voor vogelaars!
   • Kunstliefhebbers zullen versteld staan van dit werk van twee Belgische architecten in Limburg: de Doorkijkkerk (‘Reading between the lines’) heeft oprecht iets feeërieks. Vergeet geen foto’s te nemen!

   Perfect voor waterliefhebbers

   • Fietsen door een vijver zonder nat te worden, het kan! Dat is wat het unieke fietspad van Bokrijk je biedt. Met het water op ooghoogte kan je genieten van een ongewone fietstocht met een prachtig uitzicht op de natuur.
   • Klaar om op een zonovergoten dag, vlakbij Antwerpen, een (gratis) duik te nemen in het enige milieuvriendelijke zwembad van België? Maar liefst 20 000 soorten waterplanten zorgen voor zuiver water in dit 73 m lange zwembad.
   • Kom aan boord van le Crocodile rouge op de Meren van Eau d'Heure: net als het dier verplaatst dit amfibievoertuig zich zowel over land als over zee. Zo neemt het je mee op een ongewone tocht over het meer.

   Op reis in België: ben je verzekerd?

   Of je nu een verre reis of een verblijf in België boekt, jammer genoeg zijn onvoorziene omstandigheden, waardoor je vertrek in het gedrang komt, altijd mogelijk. Denk maar aan een ongeluk of ziekte die je op het slechts mogelijke moment treft. Om met een gerust hart je reis te boeken, kan je rekenen op een annulatieverzekering die je dekking biedt voor reizen naar het buitenland en in België.

   Voor zowel een kort verblijf als een lange vakantie in het buitenland kies je best een reisverzekering die tussenkomt bij medische kosten en/of een ziekenhuisopname en die in bepaalde omstandigheden zelfs repatriëring garandeert. Reisverzekeringen zijn er niet enkel voor langere verblijven in het buitenland en de prijs is afhankelijk van de gekozen formule die het best bij jouw reis past. Denk er zeker eens over na!

   Op zoek naar een reisverzekering?

   Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

   ONTDEK ONZE FORMULES

   DEEL DIT ARTIKEL