Ga naar de hoofdinhoud
Dit adembenemend landschap is ideaal voor een weekendje weg in België. Dit adembenemend landschap is ideaal voor een weekendje weg in België.

Blog

Verborgen parels in België: niet te missen plekjes | Blog AXA.be

Top

| 4 min lezen

Verborgen parels in België: enkele niet te missen bestemmingen

In dit artikel

      Op zoek naar een reisverzekering?

      Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

      ONTDEK ONZE FORMULES

      Op zoek naar een onvergetelijk weekendje weg? Wist je dat België een waaier aan originele activiteiten te bieden heeft? Als je eens een unieke belevenis in België wil ervaren, dan is dit artikel echt iets voor jou!

      Ontdek enkele fantastische verborgen parels in België

      Verrassend België voor sportievelingen

      Rotsenlandschap in Fondry des Chiens.
      Bron: Le pays des lacs


      Ben je een fanatieke sporter en op zoek naar een originele activiteit in België? Dan is dit jouw gids!

      1. Wil je een uniek weekend combineren met een sportieve activiteit? Dat kan perfect op de beroemde Trappen van Bueren in Luik. Met 374 treden verbinden deze indrukwekkende trappen het stadscentrum met de Citadel.

      2. Niet echt een fan van trappen? Geen probleem. In Charleroi is de Chemin des Terrils een boeiend pad waarop je het industriële verleden van de stad ontdekt. Verken verlaten tunnels, spoorlijnen en interessante ‘urban’ gebieden!

      3. Zin om een wandeling te combineren met een zintuiglijke ervaring? Dan is het blotevoetenpad in het Limburgse Nationaal Park Hoge Kempen iets voor jou. Wandel bijna 3 km op blote voeten over een aangelegd pad. Steen, gras, modder, hout ... je voeten zullen het allemaal beleven. Wat is er leuker voor een onvergetelijk familieweekend?

      4. Je hoeft niet naar de VS te gaan om een canyon te ontdekken. De wandeling naar Fondry des Chiens, een natuurlijke kloof in de buurt van het dorpje Nismes, is zeker de moeite waard. De kloven, gevormd door duizenden jaren regenerosie op zeer kalkrijke grond, bieden spectaculaire uitzichten en een bijzondere fauna en flora.

      Verborgen parels in België: adembenemende landschappen

      Een meer te midden van de zandduinen in de Lommelse Sahara.
      Bron: Visit Limburg


      Wil je indruk maken op je geliefde tijdens een romantisch weekendje weg? Hier zijn een paar must-visit plekjes in België:

      5. Iets minder indrukwekkend dan de Niagara, maar toch een bezoek waard: de Waterval van de Bayehon is de op één na hoogste van België.

      Onze tip: combineer een bezoek met een van de vele wandelingen in de omgeving.

      6. Bestaat er zoiets als een woestijn in België? De Lommelse Sahara bewijst van wel. Deze uitgestrekte zandvlakte lijkt op een miniwoestijn omringd door meren en bossen. Duidelijk een van de mooiste plekken in België!

      7. Dit werk van twee Belgische architecten uit Limburg laat je ademloos achter: de doorkijkkerk in Borgloon is echt magisch. Je gelooft je ogen niet!

      Twee personen fietsen door het water in Bokrijk.
      Bron: Visit Limburg

      Verborgen parels in België voor waterliefhebbers

      8. Fietsen door het water van een meer zonder kletsnat te worden … Dat is wat het unieke fietspad in Bokrijk te bieden heeft. Met het water op ooghoogte geniet je van een heerlijke fietstocht met een prachtig uitzicht op de natuur.

      9. Klaar om een duik te nemen in zwemvijver Boekenberg, het enige ecologische zwembad van België? 20 000 verschillende soorten waterplanten zorgen ervoor dat het water zuiver blijft in dit natuurlijke zwembad in het Antwerpse district Deurne. Ideaal om af te koelen op een warme zomerdag!

      10. Ga aan boord van de Rode Krokodil op de meren van Eau d'Heure: net als het dier zelf reist dit amfibie over land én water. De Rode Krokodil neemt je mee op een tocht door het park en de meren!

      Weekendje weg in België: verzekering noodzakelijk?

      Een weekendje gepland in België? Een vervelende val of een ziekte vlak voor je vakantie kan altijd gebeuren. Sterker nog, of je nu ver weg gaat of niet, de kleine onvoorziene gebeurtenissen blijven dezelfde en kunnen je reis verstoren.

      Als je geen hospitalisatieverzekering hebt en je van plan bent om ongewone of zelfs gewaagde activiteiten te ondernemen, zal de keuze voor een reisverzekering je een hoop gedoe besparen. Een reisverzekering dekt je in België en in het buitenland voor medische kosten en hospitalisatie en kan in bepaalde omstandigheden zelfs je repatriëring organiseren.

      Als je originele maar dure activiteiten hebt gepland, kan een annulatieverzekering je redden als je je langverwachte uitstapje moet uitstellen of inkorten!

      Kortom: een reisverzekering is niet alleen voorbehouden voor lange verblijven in het buitenland. Over het algemeen hangt de prijs van de verzekering overigens af van het soort reis dat je onderneemt en van de duur van de reis ... Denk erover na.

      Op zoek naar een reisverzekering?

      Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

      ONTDEK ONZE FORMULES

      DEEL DIT ARTIKEL