Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Ik vertrek op skivakantie, sluit ik een verzekering af?

Top

| 4 min lezen

Ik vertrek op skivakantie, sluit ik een verzekering af?

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

Al maandenlang geboekt of last-minute? Een skivakantie is altijd een goed idee! Of je nu al zwoegend een groene piste afgaat, of vrolijk slalommend de berg afdaalt via een rode piste, één woord is altijd aan de orde: bescherming ... en dan hebben we het niet enkel over de helm.

Sport, ontspanning, troost: een verblijf in de bergen is ideaal om eventjes wat gas terug te nemen en tijd door te brengen samen met je geliefden. We vertellen je echter niets nieuws als we zeggen dat skiën wel wat meer risico inhoudt dan een zonvakantie op een strand. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op alle mogelijke scenario's, geven we hier een selectie van verzekeringen die op de piste goed van pas komen.

Reisverzekering

In tegenstelling tot wat je zou denken, is een reisverzekering niet enkel voorbehouden voor lange verre reizen, ze dekt al je vakanties, waaronder ook wintersport (die in sommige gevallen moet worden aangegeven). 

Op welk vlak kan ze jou bijstaan op de pistes? Op alle vlakken! Ze komt niet alleen tegemoet in je medische en hospitalisatiekosten (ja ja, iedereen gaat wel eens onderuit op een skipiste), ze biedt ook uitgebreide bijstand bij onvoorziene omstandigheden (opsporingskosten, repatriëring ...) en kan zelfs de bescherming uitbreiden tot je bagage, je voertuig of tegemoetkomen bij annulatie of onderbreking van je verblijf.

Essentieel? Ja, want ze omvat alles wat je van een verzekering kan verwachten in het buitenland. Als je er maar eentje zou afsluiten in het kader van een reis, dan zou het die zijn!

Wil je meer weten over de reisverzekering, lees dan dit artikel.

snowflake

Sommige skigebieden verkopen hun eigen verzekeringen samen met hun skipas. Opgelet, die bescherming is slechts tijdelijk en beperkt tot je skigebied. Een reisverzekering daarentegen dekt al je reizen.

Hospitalisatieverzekering

Het is geen geheim: wintersporten brengen de nodige risico's met zich mee. En zelfs al wenst men je enkel een raclette-indigestie toe, je kan ook altijd ten val komen. Geen paniek, in veel gevallen is het enkel je waardigheid die schade oploopt. Heb je toch een ernstig ongeval en heb je geen reisverzekering, dan kan de hospitalisatieverzekering van nut blijken.

snowflake

Die verzekering dekt enkel de kosten voor een hospitalisatie, met dat verschil dat een reisverzekering je dekt voor alle medische kosten die je tijdens je reis kunt hebben.

Familiale verzekering

Deze verzekering is ook bekend onder de naam Burgerrechtelijke aansprakelijkheid privéleven, en komt tegemoet wanneer je schade veroorzaakt aan andere personen en/of hun goederen.
Wat betekent dat concreet? Indien je bij een valpartij op een andere skiër botst en zijn ski's beschadigt, kan de familiale verzekering tegemoetkomen in de medische kosten van die persoon en in de terugbetaling van zijn ski's. En geloof ons, ski's zijn duur.

snowflake

In Italië is die verzekering verplicht om de pistes te mogen betreden.

Autoverzekering

Rij je met de wagen naar het skigebied, dan is een autoverzekering met een dekking in het buitenland altijd een goed idee. Indien je voertuig niet meer kan rijden (panne, diefstal, ongeval, enz.), dan kan je via deze verzekering een vervangingsvoertuig krijgen om je reisroute voort te zetten en van je verblijf te genieten.

snowflake

Geen zin om je autoverzekering te wijzigen? Je kan ook je reisverzekering uitbreiden met een optie die je voertuig beschermt.

Uiteraard ben je niet verplicht om alle bovenstaande verzekeringen af te sluiten. Om 'leegtes' in je dekkingen te voorkomen: vraag advies aan je makelaar. Samen kunnen jullie nagaan of je dekkingen alle aspecten van je verblijf beschermen.

Psssst … ook als je niet naar de sneeuw maar naar de zon trekt, kunnen al deze verzekeringen van pas komen. Prettige vakantie!

Op zoek naar een reisverzekering?

Ga onbezorgd op reis en maak vooral mooie herinneringen. Wij zorgen voor jou en je gezin.

ONTDEK ONZE FORMULES

DEEL DIT ARTIKEL