Ga naar de hoofdinhoud

Press

Benoemingen bij AXA Belgium*

Top

Benoemingen bij AXA Belgium*

AXA Belgium kondigt vandaag de benoeming aan van Sabine Wuiame als Chief Financial Officer, en dit vanaf 1 oktober 2020*. In die hoedanigheid is zij ook lid van het Management Committee en uitvoerend bestuurder in de Raad van Bestuur van AXA Belgium.

AXA Belgium kondigt eveneens de benoeming aan van Lucie Taleyson als nieuwe Chief Risk Officer, ter vervanging van Sabine Wuiame. Zij treedt toe tot het Management Committee en vervoegt als uitvoerend bestuurder ook de Raad van Bestuur van AXA Belgium, en dit tevens ingaand vanaf 1 oktober 2020*.

Over Sabine Wuiame

Sinds 2016 was Sabine als Chief Risk Officer bevoegd voor het risk management van AXA Belgium en voor het opvolgen van de Solvency II-richtlijnen. Deze Master in Economische en Sociale Wetenschappen (Facultés Universitaires Notre Dame de la Paix in Namen) studeerde tevens actuariële wetenschappen aan de Université Catholique de Louvain (UCL). Nadat ze verschillende leidinggevende functies heeft uitgeoefend, onder meer bij PricewaterhouseCoopers en Swiss Life France, bekleedde Sabine achtereenvolgens de functie van Risk & Finance Director bij Assuralia en Chief Risk Officer bij Belfius Insurance. Sabine is ook lid van het Instituut van Actuarissen in België, dat zich inzet voor het bevorderen van de erkenning van het beroep van actuaris in België en op internationaal vlak.

Als Chief Financial Officer staat zij nu in voor de departementen die de budgetten, boekhouding en de financiën van AXA Belgium beheren, en overziet zij ook het Strategische Plan.“Ik wens vooreerst alle collega’s en mijn huidige teams te bedanken voor de voorbije 4 zeer intense en verrijkende jaren. Ik geef de fakkel door aan Lucie, die alle troeven heeft om er een succes van te maken. Vol vertrouwen neem ik deze CFO-positie op, en kijk ernaar uit om samen met de Finance teams een nieuw hoofdstuk te schrijven in het groei-verhaal van ons bedrijf."

Over Lucie Taleyson

Lucie Taleyson is afgestudeerd aan ENSAE (Ecole Nationale de la Statistique et de l’Administration Economique) en heeft een masterdiploma in wiskunde van de Universiteit van Parijs XI (Orsay) en een licentie in internationale economie van de Paris IX University (Dauphine). Na een eerste ervaring in herverzekering bij SCOR Global Life, begon zij haar carrière bij AXA Group in 2006 als Life Risks Manager op de afdeling Group Risk Management. In 2009 werd ze benoemd tot secretaris van de Raad van Bestuur van de Groep en Chief of Staff van de Voorzitter en CEO van de AXA Groep, waarna ze in 2011 naar AXA Frankrijk verhuisde om de directie Techniek & Innovatie van AXA Santé & Collectives te leiden.“Ik ben Jef en AXA Belgium erg dankbaar voor deze uitdaging. Met veel enthousiasme neem ik deze verantwoordelijkheid voor Risk Management bij AXA Belgium van Sabine over, om de ontwikkeling van dit toonaangevende bedrijf in de toekomst te ondersteunen. ”

Jef Van In, CEO van AXA Belgium: “Mijn hartelijkste gelukwensen gaan uit naar Sabine en Lucie voor hun aanstelling op twee strategische functies binnen de onderneming, sleutelposities om de verwezenlijking van onze groeiambitie te ondersteunen. Hun expertise, ervaring en professionalisme zijn sterke troeven voor ons bedrijf om de uitdagingen van de toekomst tot een goed einde te brengen. Ik wens hun alle succes toe in hun nieuwe functies!”

 

 

*Informatie onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België (NBB), de Belgische Financiële Toezichthouder.