Ga naar de hoofdinhoud

Press

Videochatten met een dokter in de strijd tegen het coronavirus

Top

Videochatten met een dokter in de strijd tegen het coronavirus

Jef Van In, CEO AXA Belgium:
“In deze omstandigheden lijkt het ons niet meer dan normaal dat we ons bestaande platform voor videoconsultatie met dokters uitbreiden en gratis ter beschikking stellen in onze gemeenschappelijke strijd tegen het coronavirus. Zo nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op, en willen wij zeer concreet bijdragen aan #samentegencorona. Samen zijn we sterker tegen dit virus!

De dienst is specifiek bedoeld voor wie zich ziek voelt en een vermoeden heeft besmet te zijn met het coronavirus. Daarom is de toegang tot deze dienst, net als voor klanten die een hospitalisatieverzekering bij AXA hebben afgesloten, de komende weken uitzonderlijk toegankelijk en volledig gratis. Dit initiatief past in de aanbeveling om geen huisartsen te bezoeken, maar om telefonisch contact op te nemen.

Hoe videochatten met “Doctors Online”?

De patiënt kan via videoconsultatie met een dokter spreken. De dienst is 7 dagen per week beschikbaar, van 9 uur 's ochtends tot 18 uur ’s avonds.

  1. Ga naar axa.be en neem contact op met ons om een videoconsultatie met een dokter aan te vragen.
  2. U ontvangt dan een bevestiging van de afspraak per sms of e-mail, met een link en unieke toegangscode om door te gaan naar de virtuele wachtkamer.
  3. Op het uur van de afspraak, zal de dokter de videoconsultatie opstarten. U heeft dus een computer, laptop, tablet of smartphone met een internetverbinding en een camera nodig.

Christophe Marius, CEO AXA Partners Belgium & Northern Europe:
“We stellen alles in het werk om een optimale steun te garanderen, gezien de uitzonderlijke omstandigheden. De digitale videoraadplegingen met de dokters zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Deze service is eveneens beschikbaar voor Belgen die momenteel in het buitenland reizen.”