Ga naar de hoofdinhoud

Press

AXA en Doctena werken samen aan een vlottere toegang tot de gezondheidszorg

Top

AXA en Doctena werken samen aan een vlottere toegang tot de gezondheidszorg

Brussel, 23 juni 2023 - AXA, marktleider in verzekeringen, en Doctena, marktleider in online agendabeheer en boeken van afspraken in de medische sector, kondigen vandaag hun samenwerking aan om de toegang tot de gezondheidszorg te vereenvoudigen.

Een partnership voor betere toegang tot de gezondheidszorg

Dankzij het partnership tussen Doctena en AXA wordt de online agendadienst toegevoegd op het MyAXA Healthcare-platform, zodat AXA-verzekerden vlotter toegang krijgen tot de gezondheidszorg. Met deze samenwerking versterkt Doctena zijn aanwezigheid op de Belgische markt, en breidt AXA als marktleider in verzekeringen zijn aanbod van innovatieve gezondheidsdiensten uit.

We zijn verheugd dat we ons aanbod gezondheidsdiensten kunnen uitbreiden. Dankzij dit partnership met Doctena zal de toegang tot de gezondheidszorg sneller en flexibeler verlopen. We zullen ons MyAXA Healthcare-platform blijven ontwikkelen om onze verzekerden in gezondheidszorg nog beter van dienst te zijn.
Antoine Boyer de la Giroday, Chief Life & Health Officer AXA.

Een online dienst met steeds meer gebruikers

Doctena, Belgisch marktleider in online agendabeheer en het online boeken van afspraken in de gezondheidszorg, kent een snelle groei, zowel bij dokters en andere medische beroepsbeoefenaars als bij de patiënten:

  • Doctena wordt momenteel in heel België gebruikt door ruim 4.600 beroepsbeoefenaars die meer dan 100 specialiteiten vertegenwoordigen: huisartsen, tandartsen, psychologen en psychotherapeuten, oogartsen, gynaecologen, huidspecialisten, kinesisten enz.
  • Voor artsen is het een systeem dat zich aanpast aan hun manier van werken en voldoet aan hun verwachtingen op het vlak van flexibiliteit en persoonlijke aanpak.
  • En patiënten kunnen dankzij Doctena in enkele muiskliks snel een afspraak inplannen op https://www.doctena.be.

De visie van Doctena sluit perfect aan bij het engagement van AXA om innovatieve en efficiënte gezondheidsoplossingen aan te bieden. Door onze expertise in digitale gezondheidsdiensten te combineren met het uitgebreide AXA-netwerk, streven we naar de creatie van een vernieuwend ecosysteem dat patiënten en medische beroepsbeoefenaars nuttige middelen aanreikt.
Alain Fontaine, CEO Doctena

De voorbije vijf jaar heeft AXA aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van het gezondheidstraject van zijn patiënten:

  • In 2019: raadpleging van huisartsen via videoconferentie 24/7 binnen de 30 minuten
  • In 2020: raadpleging van psychologen via videoconferentie 24/7 binnen de 30 minuten
  • In 2022: tools voor de online beoordeling van symptomen op basis van AI, wat een voorlopige diagnose mogelijk maakt
  • Dit jaar lanceerde AXA een dienst voor een tweede medisch advies: deze wordt gegeven na de fysieke consultatie van een specialist in een Belgisch ziekenhuis en met gepersonaliseerde begeleiding voor zijn verzekerden

Contacts presse

AXA Belgium
Allan Matthys, Media Relations Manager
0496 21 29 24
allan.matthys@axa.bepress@axa.be

Doctena
Melanie Menkes, Chief Revenue Officer
0352 621 96 72 38
melanie.menkes@doctena.commarketing@doctena.com

Over Doctena
Sinds 2013 vereenvoudigt Doctena de toegang tot gezondheidszorg door patiënten naadloos te verbinden met zorgverleners. Met zijn gebruiksvriendelijke platform stelt Doctena patiënten in staat om hun medische afspraken gemakkelijk online te boeken, terwijl het artsen een gestroomlijnd planningsproces biedt. Met zijn volledig aanpasbare online reserveringssysteem bedient Doctena met trots meer dan 4.600 artsen en 9 miljoen patiënten in heel België. Met een trackrecord van het beheren van meer dan 9,2 miljoen Belgische gezondheidszorg afspraken per jaar, heeft Doctena een vitale rol gespeeld in het bijstaan van miljoenen burgers in de Brusselse regio tijdens de COVID-19 pandemie door het vergemakkelijken van hun vaccinatie afspraken. Als bewijs van haar engagement op het vlak van gegevensbeveiliging heeft Doctena een ISO-27001-certificaat. Voor meer informatie kunt u terecht op doctena.com (gezondheidsprofessionals) en doctena.be (patiënten).

Over AXA
AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3200 makelaars en 3000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's.

DEEL DIT ARTIKEL