Ga naar de hoofdinhoud

Press

Benoemingen bij AXA Belgium

Top

Benoemingen bij AXA Belgium

Brussel, 08.06.2023 - AXA Belgium kondigt vandaag aan dat na drie jaar in de functie van Chief Financial Officer, Sabine Wuiame wordt benoemd tot Adviseur van de CEO van AXA Belgium. In deze hoedanigheid blijft zij lid van het Management Committee en wordt zij verantwoordelijk voor strategische missies in België en internationaal, ter ondersteuning van de uitvoering van het nieuwe strategische plan 2026. Zij zal tevens de functie van CEO van AXA Holdings Belgium op zich nemen. 

AXA Belgium kondigt tevens de benoeming aan van Antoine Boyer de la Giroday als nieuwe Chief Financial Officer. Hij vervangt Sabine Wuiame en treedt toe tot de Raad van Bestuur van AXA Belgium als uitvoerend bestuurder. Het proces om Antoine te vervangen als Chief Life & Health Officer loopt momenteel. 

Deze wijzigingen vinden plaats op 1 september 2023, onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België (NBB), de Belgische Financiële Toezichthouder. 

"Graag feliciteer ik Sabine en Antoine met hun benoeming. Deze veranderingen vinden plaats aan het begin van het nieuwe strategisch plan 2024-2026 en zullen bijdragen tot de verwezenlijking van de ambitieuze doelstellingen ervan. Graag wil ik Sabine bedanken die met haar team de financiële functie succesvol heeft uitgebouwd en structurerende transacties heeft uitgevoerd zoals de verkoop van ons bancaire activiteit en de run-off van portefeuilles Leven. Antoine zette onze sterke groei in unit-linked- en gezondheidsproducten voort en herdefinieerde een ambitieuze strategie in levensverzekeringen."

Etienne Bouas-Laurent, CEO AXA Belgium

“De Raad van Bestuur verwelkomt met enthousiasme de benoemingen van Sabine en Antoine en wenst hen beiden veel succes in hun nieuwe functies.“ 

Antimo Perretta, CEO European Markets & Voorzitter van de Raad van Bestuur van AXA Belgium 

 

Sabine Wuiame : “Allereerst wil ik al mijn collega's en mijn huidige teams bedanken voor de voorbije drie zeer intense en verrijkende jaren. Ik ben enorm trots op het werk dat de Finance teams hebben verricht. Ik geef de fakkel door aan Antoine, van wie ik overtuigd ben dat hij de rol van CFO met succes zal opnemen.“


Antoine Boyer de la Giroday : “ Ik dank en feliciteer de Life & Health-teams van harte voor de indrukwekkende prestaties van de afgelopen maanden. Het was een waar genoegen om samen te werken met collega's die hun job ter harte nemen en hun expertise ten dienste stellen van klanten en makelaars. Ik kijk er nu naar uit om samen met de Finance teams de financiële functie verder te ontwikkelen en de uitdagingen van het volgende strategische plan aan te gaan.“  

Over Sabine Wuiame

 Sabine is Master in Economische en Sociale Wetenschappen (Facultés Universitaires Notre Dame de la Paix in Namen) en behaalde tevens haar diploma in actuariële wetenschappen aan de Université Catholique de Louvain (UCL). Nadat ze verschillende leidinggevende functies heeft uitgeoefend, onder meer bij PricewaterhouseCoopers in audit- en consultingsfuncties voor verschillende klanten in Europa, de US en Azië, bekleedde Sabine achtereenvolgens de functie van Risk & Finance Director bij Assuralia en Chief Risk Officer bij Belfius Insurance. Zij was tevens lid van de Raad van Bestuur van Swiss Life France tussen 2011 en 2016.

Van 2016 tot 2020 was Sabine als Chief Risk Officer bevoegd voor het risk management van AXA Belgium. In 2020 wordt zij Chief Financial Officer, en heeft sindsdien belangrijke uitdagingen gerealiseerd met haar teams zoals de implementatie van het IFRS 17-project, de versterking van de financiële en strategische rapportering, en de voorbereiding van het strategisch plan 2026.

Over Antoine Boyer de la Giroday

Antoine Boyer de la Giroday behaalt een Masterdiploma Burgerlijk Ingenieur aan de Ecole Polytechnique de Bruxelles en een Doctoraat in de Natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge. Hij begint zijn loopbaan als consultant bij McKinsey & Company, waar hij gedurende 4 jaar verschillende opdrachten in binnen- en buitenland uitvoerde. Tijdens zijn jaren als consultant raakt Antoine gepassioneerd door verzekeringen en voert hij tal van opdrachten uit in deze sector, in de domeinen van strategie, financiën en risicobeheer. Hij beslist in 2015 AXA Belgium te vervoegen, waar hij verschillende functies bekleedt binnen Finance en de Business Unit Life, voordat hij begin 2020 bij AXA Group start als Directeur Beheerscontrole van de Groep. Sinds 1 juli 2022 bekleedt Antoine de functie van Chief Life & Health Officer van AXA Belgium en heeft hij, hand in hand met de Life & Health-teams, de groei in unit-linked- en gezondheidsproducten versneld en de lijnen van de nieuwe Strategisch plan 2024-2026 uitgezet.

DEEL DIT ARTIKEL