Ga naar de hoofdinhoud

Press

Regisseur Adil El Arbi schenkt 1.000 laptops en computerschermen aan Brusselse vzw TADA

Top

Regisseur Adil El Arbi schenkt 1.000 laptops en computerschermen aan Brusselse vzw TADA

Brussel, 26 oktober 2023 – Een beetje warmte tijdens deze koude dagen. Regisseur Adil El Arbi schenkt 1.000 digitale toestellen aan de Brusselse vzw TADA (ToekomstATELIERdelavenir). De refurbished laptops, computerschermen en whiteboards werden ingezameld door AXA Group Operations en AXA Belgium, en zullen via TADA een nieuwe thuis vinden bij honderden kinderen uit gezinnen in een kwetsbare situatie.

Uit de Barometer Digitale Inclusie 2022 blijkt dat 46% van de Belgische gezinnen digitaal kwetsbaar is. 1 op de 5 Belgische huishoudens met een laag inkomen heeft thuis geen toegang tot het internet. Technologische evoluties creëren eindeloze opportuniteiten, maar kunnen overduidelijk ook een negatieve impact hebben op individuen of gezinnen. Op het werk, op school of in het dagelijkse leven: digitale kwetsbaarheid zorgt voor een metersdiepe kloof die moeilijk te overbruggen valt.

Gelukkig zijn er bruggenbouwers, zoals de Brusselse vzw TADA (ToekomstATELIERdelavenir). De organisatie, die dit jaar haar tiende jaar viert, zet zich in voor jongeren in kwetsbare situaties uit Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Anderlecht en Molenbeek. Via diverse workshops en opleidingen, gegeven door enthousiaste vrijwilligers van oa. verzekeraar AXA Belgium, geven ze hen een broodnodig duwtje in de rug.

Regisseur Adil El Arbi, die peter van TADA is, schenkt 1.000 laptops, computerschermen en whiteboards aan ‘zijn’ organisatie. De digitale toestellen werden ingezameld door AXA Group Operations en AXA Belgium, medeoprichters en partners van de Brusselse vzw.

Dina Iosifidis, Sustainability Manager bij AXA Belgium "Als medeopricht en partner van TADA proberen wij concreet bij te dragen aan een beter toekomstperspectief voor jongeren uit kwetsbare milieus. Bijvoorbeeld, elk jaar begeleidt een honderdtal AXA Hearts in Action-vrijwilligers zo’n 130 leerlingen van TADA, oa. rond financiën en verzekeringen. Daarnaast is aandacht voor sustainability voor ons ook een strategische prioriteit: een tweede leven schenken aan digitale toestellen sluit daar dan weer naadloos bij aan.”

Over AXA Belgium
AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3.200 makelaars en 3.000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. Info: https://axa.be.

Over TADA (ToekomstATELIERdelAvenir)
TADA, kort voor ToekomstATELIERdelAvenir, zet zich sinds 2012 in voor minder onderwijsongelijkheid en een meer inclusieve samenleving. Hoe? Door oa. weekendschool te organiseren voor een 800-tal jongeren in een kwetsbare situatie, een alumninetwerk van 1200 ex-studenten voor impact op lange termijn, en door volwassenen aan te zetten tot inclusief denken en handelen. 56 medewerkers en duizenden vrijwilligers maken elk jaar samen het verschil.

DEEL DIT ARTIKEL