Ga naar de hoofdinhoud

Press

200 AXA-medewerkers helpen puinruimen op de oevers van de Ourthe, 2 jaar na de overstromingen

Top

200 AXA-medewerkers helpen puinruimen op de oevers van de Ourthe, 2 jaar na de overstromingen

16 oktober 2023 - Twee jaar na de overstromingen is de schade van de natuurramp nog duidelijk zichtbaar. Daarom keerde verzekeraar AXA terug naar de streek, naar Esneux om precies te zijn, om de gemeenschap te helpen de oevers van de Ourthe op te ruimen.

Geconfronteerd met een snel veranderende wereld die wordt gedicteerd door tal van wereldwijde uitdagingen, integreert AXA al enkele jaren duurzaamheid in haar strategie en operationele activiteiten over de hele wereld, en dus ook in België. Van alle uitdagingen is klimaatverandering topprioriteit voor AXA, die haar rol opneemt als verantwoordelijke verzekeraar en beschermt wat belangrijk is voor de samenleving. Een van de doelstellingen van AXA is namelijk ook om het grote publiek, bedrijven en werknemers bewust te maken van de risico's van klimaatverandering.

In die context sloeg AXA een aantal jaar terug de handen in elkaar met River Cleanup, een internationale vereniging die probeert te voorkomen dat plastic de oceanen bereikt. Ze doen dat niet enkel door rivieren schoon te maken.

Etienne Bouas-Laurent, CEO AXA Belgium :"We werken al enkele jaren samen met River Cleanup België en hun engagement ligt volledig in lijn met onze strategie om het publiek bewust te maken over klimaatverandering en het verhoogde risico op natuurrampen. Wat voor ons telt is niet alleen risicopreventie, maar ook de persoonlijke inzet van onze teams om schadeherstel te ondersteunen."

Thomas de Groote, CEO River Cleanup :"Na 2,5 jaar hard werken met meer dan 7.000 vrijwilligers en 200 opruimacties, zijn we trots dat onze grootste rivieropruimingsoperatie tot een einde komt. Afgelopen juli hebben we de Vesder afgewerkt en voor het einde van dit jaar zullen we de Ourthe ook afwerken dankzij de steun van bedrijven als AXA! Deze acties in het zuiden van België zetten de toon voor het opruimen van rivieren: samen doen we wat onmogelijk lijkt en gaan we door tot de klus geklaard is!"

Dit jaar besloot AXA om opnieuw terug te keren naar de regio die getroffen werd door de overstromingen in 2021. 200 AXA-medewerkers maakten er samen met het team van River Cleanup België de oevers van de Ourthe in Esneux schoon, een plek waar het puin nog duidelijk aanwezig was. De verzekeraar was vanaf het begin van de natuurramp sterk betrokken en was samen met haar klanten en makelaars snel ter plaatse om te helpen.

Over AXA Belgium
AXA Belgium, dat zijn ongeveer 3.200 makelaars en 3.000 medewerkers die hun expertise ten dienste stellen van 3 miljoen klanten om flexibele verzekeringsproducten aan te bieden die aangepast zijn aan hun reële behoeften. Als verzekeraar is AXA Belgium ook een cruciale speler op het vlak van preventie. Bescherming zit in haar DNA, wat iedere dag opnieuw blijkt uit de omvangrijke investeringen in het onderzoek naar en de sensibilisering voor risico's. Info: https://axa.be.

DEEL DIT ARTIKEL