Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Wat is het verschil tussen een hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering privéleven?

Top

| 2 min lezen.

Wat is het verschil tussen een hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering privéleven?

Op zoek naar een ongevallenverzekering privéleven?

Jij en je gezin kunnen op ons rekenen, dankzij de verzekering op maat bij ongevallen in het privéleven.

ONTDEK ONZE FORMULES

U hebt al een hospitalisatieverzekering bij uw ziekenfonds of via uw werkgever. Waarom zou u nog een verzekering voor ongevallen in het privéleven nemen? Opgelet: deze 2 verzekeringen zijn helemaal niet hetzelfde! We leggen het graag even voor u uit.

Hospitalisatieverzekering: waarvoor dient die?

De hospitalisatieverzekering is een aanvulling op de tussenkomst van uw ziekenfonds. Deze dekking is ten zeerste aan te raden. Als u in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, dekt uw ziekenfonds slechts een deel van de kosten, afhankelijk van de medische of paramedische behandeling. En deze kosten kunnen hoog oplopen (kamer, chirurg, geneesmiddelen…) en er zijn tal van situaties waarin u naar het ziekenhuis moet (geboorte, ziekte, operaties, spoed…). Met een hospitalisatieverzekering kunt u alvast geruster zijn over uw factuur.

En de ongevallenverzekering dan?

De ongevallenverzekering is niet beperkt tot ziekenhuiskosten, maar gaat veel verder. Ze neemt de gevolgen van het ongeval (dat u in het ziekenhuis heeft doen belanden) voor haar rekening. Deze verzekering biedt u een financiële vergoeding als een ongeval in het privéleven voor u en uw gezin gevolgen op lange termijn zou hebben. Stel u voor: u verliest een vinger na een ongeval in de keuken met een mixer en u bent pianist van beroep. U kunt uw beroep niet meer uitoefenen en verliest uw bron van inkomsten. Dan komt de ongevallenverzekering privéleven tussen om uw financieel evenwicht te helpen behouden. Deze verzekering komt ook tussen als uw woning en/of voertuig moet worden aangepast na een ongeval.

Worden alle ongevallen gedekt?

De ongevallen die gebeuren in het privéleven zijn gedekt, m.a.w. degene buiten het kader van uw werk of school. Het kan gaan om ongevallen in huis (bv: een klusje loopt slecht af, u verwondt zich tijdens het koken, u valt van de trap…) of ongevallen tijdens het beoefenen van een sport of tijdens een uitzonderlijke gebeurtenis (bv: een concert). Misschien onderschat u de gevolgen van zulke ongevallen? Opgepast, want dit type ongevallen komt 3x vaker voor dan verkeersongevallen!

Besluit: u neemt best beide verzekeringen om zowel "tijdens" als "erna" gedekt te zijn.

DEEL DIT ARTIKEL