Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Fan van reizen met een mobilhome? Dat treft, wij ook!

Top

| 3 min lezen

Fan van reizen met een mobilhome? Dat treft, wij ook!

Op zoek naar een autoverzekering voor je mobilhome?

Met een gespecialiseerde makelaar voor een passende verzekering om in alle gemoedsrust de baan op te gaan.
ONTDEK ONZE FORMULES

Op reis of weekend met het hele gezin, gezellig met zijn tweetjes of als sporter op verplaatsing? Op een camping of in de wijde natuur? Met je mobilhome voel jij je altijd en overal thuis. Zalig, toch? Wij geven je graag nog enkele tips om in alle veiligheid de baan op te gaan.

Van voor naar achter, van links naar rechts

Het is belangrijk je mobilhome niet ‘over’ te beladen. Plaats je zware bagage zo laag mogelijk en zorg ervoor dat alles goed vast zit. Zijn je bankkasten nog vrij leeg? Dan kan je deze opvullen met bijvoorbeeld handdoeken of dekens. Fietsen of zware bagage kan je best vastzetten met spanbanden. En denk er ook aan om tijdens het rijden ramen en kastdeurtjes te sluiten.

En misschien kocht jij wel een mobilhome omdat je er dan zeker van bent dat je hond overal mee op reis kan? Respecteer de basisregels: laat je hond nooit alleen (zeker niet bij warme temperaturen) en probeer om de 2u een kwartiertje te stoppen om je hond even te laten lopen, drinken, eten en ‘jeweetwel’. En, laat je viervoeter niet vrij loslopen in je mobilhome want als je plots moet stoppen, zijn jullie allebei in gevaar.

Grijpgrage handen

Net als thuis, heb je in je mobilhome heel wat (persoonlijke) spullen liggen en daar hebben dieven een goeie neus voor. En misschien heb je wel een alarm- of antidiefstalsyteem maar je kan het hen best zo moeilijk mogelijk maken:

  • Ga je op stap? Laat niets in het zicht liggen en berg kostbare stukken veilig op achter slot en grendel of op een ‘geheime’ plaats (wel niet diegene voorzien door de fabrikant want dieven weten dit maar al te goed). Ook fietsen en barbecues worden veel gestolen dus probeer ook deze vast te leggen of op te bergen.
  • Parkeer je ergens? Doe dit op een goed verlichte parking of standplaats en blijf in de buurt van andere voertuigen. Even tanken? Laat de deuren niet openstaan en hou je sleutels op zak.
  • Pauze om te overnachten? Snelwegparkings langs drukke wegen zijn hotspots voor gauwdieven en best te vermijden. Als het praktisch mogelijk is, ga je best van de snelweg af en parkeer je ergens in een leuk dorpje (waar het màg natuurlijk … maar niet op een té afgelegen plekje). Zo zie je nog wat en het is een pak veiliger.

Tip: maak een lijst (een beschrijving mét foto’s) van je waardevolle voorwerpen en bewaar deze veilig op je computer, gsm, … Zal zeker nuttig zijn als bewijs bij diefstal.

Size does matter … voor je mobilhome

Mobilhomes zijn er in alle maten en gewichten en desondanks je een voertuig dat niet zwaarder is dan 3,5 ton mag besturen met een rijbewijs B vraagt het toch een beetje oefening.

Als je gewend bent om met een personenwagen te rijden, zal je al snel merken dat je mobilhome, die hoger, breder maar vooral zwaarder is, toch anders reageert op je ‘normale’ rijmaneuvers. Optrekken en remmen gaan sowieso trager en daarmee moet je dus zeker rekening houden. Maar ook bijvoorbeeld met de zijwind die meer vat heeft op je grote huis op wielen.

En onze finale tip: geniet vandaag, herhaal morgen!

Op zoek naar een autoverzekering voor je mobilhome?

Met een gespecialiseerde makelaar voor een passende verzekering om in alle gemoedsrust de baan op te gaan.
ONTDEK ONZE FORMULES

deel dit artikel