Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Blog AXA.be – Aanvullend pensioen voor starters

Top

| 2 min lezen

Sparen voor uw aanvullend pensioen: welke formules zijn er voor starters?

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing? 

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing?

Simuleer uw pensioen et ontdek onze aanvullende pensioenformules voor zelfstandigen, ondernemers en KMO's. 

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

Bent u net gestart met uw bedrijf en staat sparen voor uw pensioen nog niet op uw to-dolijst? Ontdek waarom beginnen sparen voor uw pensioen een slimme keuze is, vooral als u net uw bedrijf hebt opgestart.

Geniet verschillende fiscale voordelen

Alle zelfstandigen, starters of niet, kunnen een aanvullend pensioen opbouwen en de fiscale voordelen genieten die verbonden zijn aan de producten die ze onderschrijven.

Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Afhankelijk van uw statuut zijn er voor zelfstandigen verschillende spaarformules voor een aanvullend pensioen die u verschillende fiscale voordelen bieden, zoals lagere sociale bijdragen. Geen onbelangrijk voordeel als jonge ondernemer, toch?

Aanvullend pensioen voor particulieren

Bovendien kan u de fiscaal interessante spaarformules voor zelfstandigen vrij makkelijk combineren met andere fiscaal voordelige spaarformules voor een aanvullend pensioen, zoals pensioensparen en langetermijnsparen.

Bereid uw financiële toekomst voor

Het is alom geweten: om als zelfstandige bij pensionering een comfortabele levensstandaard te behouden, kiest u best voor één of meerdere plannen voor een aanvullend pensioen. In 2022 bedroeg het gemiddelde wettelijke brutopensioen voor zelfstandigen slechts 889 euro per maand (cijfer van 2022 – Bron Pensionstat)... Een uitstekende reden om zo snel mogelijk te beginnen met het opbouwen van een aanvullend pensioen.

Verzeker u ook voor arbeidsongeschiktheid of overlijden

Jaarlijks stijgt de arbeidsongeschiktheid met 5%. Ook als zelfstandige kan u het slachtoffer worden van een arbeidsongeval, depressie, of erger nog, overlijden.

De wettelijke tussenkomst die u van het ziekenfonds krijgt bij arbeidsongeschiktheid is amper voldoende om tegemoet te komen aan uw basisbehoeften, laat staan om het inkomensverlies te compenseren wanneer u buiten strijd bent.

Het goede nieuws is dat u zich zowel voor arbeidsongeschiktheid als voor overlijden kan verzekeren binnen een contract dat u hebt gekozen voor de opbouw van uw aanvullend pensioen (VAPZ, IPT of POZ).

Vastgoed financieren via uw aanvullend pensioen

Tot slot de kers op de taart. U hebt namelijk de mogelijkheid om vastgoed te financieren door een voorschot te nemen op uw opgebouwde pensioenspaarpot, zonder notariskosten, aan een vaste intrestvoet van 1%.

Wenst u hierover meer informatie? Lees dan ons artikel Zelfstandige? Koop een woning met uw aanvullend pensioen.

Als u wil weten welke spaarformule voor een aanvullend pensioen het best bij u past, maak dan zeker eens een simulatie op basis van de verschillende pensioenoplossingen. In 5 minuten tijd krijgt u een inschatting van uw persoonlijke situatie én weet u welke fiscale voordelen u kan genieten.

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing? 

Hoe kiest u de interessantste pensioenoplossing?

Simuleer uw pensioen et ontdek onze aanvullende pensioenformules voor zelfstandigen, ondernemers en KMO's. 

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

DEEL DIT ARTIKEL