Ga naar de hoofdinhoud

Blog

De kust is veilig, dankzij enthousiaste redders

Top

| 1 min lezen

De kust is veilig, dankzij enthousiaste redders

Zoals elk jaar zullen de redders gedurende de hele zomerperiode op onze stranden aanwezig zijn. Een geruststelling voor de vele strandliefhebbers.

Eén van de veiligste van Europa

De Belgische kust behoort tot één van de veiligste van Europa. De interventiecijfers van de redders aan zee bewijzen het. Tijdens het zomerseizoen staan zo’n 1 400 redders in voor de bewaking van ongeveer 34 kilometer strand. Vorige zomer hielpen ze 395 baders en watersportbeoefenaars in moeilijkheden en kwamen ze 860 keer tussen voor verloren gelopen kinderen of ouderen.


Koen
Chief Communication, Brand & Sustainability. AXA Vezekeringen

'Mensen helpen en erger voorkomen, is wat we als verzekeraar elke dag doen net zoals de redders aan zee. Zij zijn wat ons betreft echte ambassadeurs van risicopreventie. Dankzij hun schitterende werk worden er levens gered. We vinden het belangrijk ons maatschappelijk engagement te tonen. Daarom zijn we met AXA al meer dan 20 jaar trotse partner van de Belgische strandredders.’

Sinds midden mei staan de eerste redders weer klaar op het strand en vanaf 10 juni vind je in elke kustgemeente minstens één bewaakte zone waar je veilig kan gaan zwemmen. Vind hier alle bewaakte zones en hun openingsuren.

Ontdek in dit filmpje onze tips voor een veilige strandvakantie.

DEEL DIT ARTIKEL