Ga naar de hoofdinhoud

Blog

Blog AXA.be – Welke verzekeringen moet u nemen als zelfstandige?

Top

| 3 min lezen

Welke verzekeringen moet u nemen als zelfstandige?

Welke verzekeringen om uw jonge onderneming te beschermen?

Welke package voor uw jonge onderneming?

Een uniek package van dekkingen op maat aangepast aan uw noden.

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

Als uw bedrijf aanzienlijk gegroeid is, is het belangrijk om uw verzekeringsplan bij te werken om de veiligheid van uw activiteiten te garanderen. In een onzekere en turbulente wereld is het bovendien essentieel om het overzicht te bewaren en ervoor te zorgen dat u over het juiste verzekeringspakket beschikt. Zo beschermt u uw bedrijf op de lange termijn.

Verzekeringen voor zelfstandigen: verplicht, essentieel of geruststellend?

Afhankelijk van uw activiteitensector en uw specifieke behoeften zijn er naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (verzekering BA) verschillende andere verzekeringen die u kunnen helpen om de dagelijkse gevaren van het ondernemerschap te trotseren.

Verzeker uw werknemers

Als u net uw eerste werknemer hebt aangenomen, is het verplicht om een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten om de kosten van gezondheidszorg te dekken in het geval van een ongeval op de werkplek. Bovendien moet u als hoofd van uw bedrijf ook een ongevallenverzekering voor bedrijfsleiders 24/24 overwegen om u in te dekken bij een professioneel of privé-ongeval.

Verzeker uw mobiliteit

Als u een voertuig of wagenpark bezit, is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto (BA Auto) verplicht om schade aan derden te dekken. U kan ook overwegen om een Omnium Autoverzekering af te sluiten voor een uitgebreidere bescherming.

Beroepsaansprakelijkheid: bescherm uw bedrijf

Als u uw gebouwen openstelt voor het publiek, is een objectieve aansprakelijkheid brand en ontploffing vaak verplicht om slachtoffers te vergoeden in geval van een explosie of brand. Bepaalde gereglementeerde beroepen, zoals intellectuele diensten of de bouwsector, vereisen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering om de gevolgen van een nalatigheid of onachtzaamheid te dekken. Een BA uitbating om de burgerlijke aansprakelijkheid van uw onderneming te dekken wordt ook ten zeerste aanbevolen. Zo beschermt u zich tegen schade die u tijdens het zakendoen aan derden toebrengt.

Streef naar een volwaardige bescherming

Naast de verplichte en essentiële verzekeringen, kan u ook andere soorten verzekeringen overwegen voor extra bescherming. Een rechtsbijstandverzekering verdedigt u in het geval van een geschil en dekt de kosten van bemiddeling en juridische verdediging. Een brandverzekering is essentieel om verliezen te dekken zoals brand, waterschade, gebroken ruiten enzovoort. U kan ook een diefstalverzekering afsluiten om de inhoud van uw gebouw te beschermen tegen diefstal en vandalisme. Tot slot compenseert een verzekering bedrijfsschade de financiële gevolgen van een onderbreking of vertraging in uw bedrijf na een verlies dat gedekt wordt door uw brandverzekering.

Sluit een verzekering af die is afgestemd op uw zakelijke en persoonlijke situatie met AXA Business Pack, een praktische, gebruiksvriendelijke online tool waarmee u een verzekeringspakket op maat kan samenstellen.

Start u uw eigen zaak? Lees onze gids om zelfstandige te worden zodat u geen enkele stap vergeet.

Welke verzekeringen om uw jonge onderneming te beschermen?

Welke package voor uw jonge onderneming?

Een uniek package van dekkingen op maat aangepast aan uw noden.

ONTDEK ONZE OPLOSSINGEN

DEEL DIT ARTIKEL