Ga naar de hoofdinhoud

Diversity & Inclusion

Ons engagement

We verbinden ons ertoe om diversiteit en inclusie te bevorderen door een werkomgeving te creëren waarin we alle medewerkers met waardigheid en respect behandelen, individuele verschillen waarderen en gelijke kansen bieden.

We wijzen alle vormen van oneerlijke of onwettige discriminatie af en tolereren geen enkele discriminatie op basis van leeftijd, ras, nationaliteit, etnische afkomst, geslacht, seksuele geaardheid of identiteit, godsdienst, burgerlijke staat of handicap.

VIND HIER ONS DIVERSITEITS- EN INCLUSIEBELEID (PDF, 2mb)

Ons standpunt

Iedereen welkom

Iedereen doet ertoe bij AXA. Alle ideeën zijn belangrijk. Als een bedrijf met een enorme diversiteit aan achtergronden en culturen, willen we dat elke collega zich welkom, gesteund en gehoord voelt.

Alles start met actief luisteren naar elkaar. We bouwen aan een cultuur waar ieder van ons hun stem kan laten horen en open feedback kan geven.

Verder blijven we streven naar gelijkwaardigheid. Met ons wereldwijd beleid rond ouderschapsverlof. Met onze initiatieven voor gendergelijkheid en eerlijke lonen. Met onze constante focus op welzijn en geestelijke gezondheid. Je kunt dus altijd je best doen, omdat je volledig jezelf kan zijn bij ons.                                       
   
 

Inclusie en diversiteit als sterkte

Welkom in de wereld zoals ze is. Het eerste wat je opvalt als je bij AXA binnenwandelt, is de diversiteit in cultuur, gender en leeftijd.

Dit vinden we enorm belangrijk bij AXA. Niet alleen omdat het onze werkplek kleurrijk en bruisend maakt. Maar bovenal omdat dit ons nieuwe inzichten brengt en ons leven en werken verrijkt.

Diversiteit vergroot onze kans om de meest getalenteerde medewerkers aan te trekken uit alle bevolkingsgroepen.

We zetten ook heel sterk in op inclusie. Door iedereen aan te moedigen om zichzelf te zijn op het werk, vergroten we de motivatie van onze medewerkers en verbeteren we onze resultaten.

#KnowYouCan #BeYourself

Onze thema's

Een bedrijf waar zowel mannen als vrouwen goed vertegenwoordigd zijn

Genderdivers bedrijf

AXA Belgium was in 2018 de eerste financiële instelling in België met een evenwichtige vertegenwoordiging van vrouwen en mannen op het niveau van ons topmanagement. Sinds 2022 hebben we zelfs 60% vrouwen in onze top 10. Zo kunnen we betere beslissingen nemen, en onze bedrijfscultuur op een positieve manier beïnvloeden.
 

LGBT+

We willen dat onze werknemers zich goed voelen binnen ons bedrijf, ongeacht hun seksuele geaardheid of identiteit. Daarom zijn we lid van het LGBT-netwerk Open@Work, en nemen we, samen met ons topmanagement, al verschillende jaren actief deel aan de Belgian Pride.

Personen met een beperking

Al onze gebouwen zijn toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Bovendien passen we onze infrastructuur aan voor personen met andere specifieke noden, en hechten we ook veel belang aan onzichtbare beperkingen, omdat die 70 to 80% van alle handicaps uitmaken. Verder werken we samen met DiversiCom om werkzoekenden met een beperking een stage of job aan te bieden.
Etnische diversiteit

Om de diversiteit van ons personeelsbestand te bestendigen, bestaat ons rekruteringsteam uit een mix van personen met verschillende achtergronden. Op die manier zien kandidaten al bij hun eerste contact dat iedereen welkom is bij AXA. Daarnaast hebben we een specifiek actieplan om meer etnische diversiteit te creëren in het middel- en senior management.

4 Generaties

Bij AXA komen 4 (binnenkort zelfs 5) generaties samen, elk met hun eigen verwachtingen en manier van werken. Al van voor de Covid-periode werkten we twee dagen per week van thuis uit. Sindsdien is het aantal telewerkdagen nog verhoogd. We organiseren opleidingen voor people managers om hun intergenerationele teams nog beter te kunnen aansturen. Informele ontmoetingen worden gestimuleerd omdat we geen vaste werkplaatsen hebben, en ook in ons AXA-café in de inkomruimte van ons kantoorgebouw leer je gemakkelijk nieuwe collega’s kennen.

Onze ambassadrice
Nafi Thiam

We zijn bovendien trots op ons langlopende partnership met Nafi Thiam. Nafi belichaamt succes en zelfvertrouwen en symboliseert onze waarden en ambitie. Dankzij haar doorzettingsvermogen en ijzeren wil wist ze jarenlang topsport te combineren met haar studies. Haar enthousiasme en juiste instelling maken van haar de geknipte ambassadeur van AXA en Know You Can.

Duurzaamheid is de kern van onze visie

Het is de drijvende kracht achter ons merk, onze klanttevredenheid
en de betrokkenheid van onze medewerkers.