Ga naar de hoofdinhoud

Strategie duurzaamheid

In een snel veranderende wereld die gekenmerkt wordt door tal van mondiale uitdagingen, zijn we bij AXA al enkele jaren bezig met de integratie van duurzaamheid in onze strategie en operationele activiteiten over de hele wereld. 

Samen vooruit door te beschermen wat belangrijk is

We kozen voor klimaatverandering en inclusie als voornaamste uitdagingen, omdat ze cruciaal zijn om onze planeet en samenlevingen te beschermen. Met die keuze nemen we onze missie ‘samen vooruitgaan door te beschermen wat belangrijk is’ ter harte.

Bij AXA streven we ernaar om een wereld in transitie beter te beschermen door bedrijven en burgers bewust te maken van de gevolgen van de klimaatverandering en de uitdagingen van inclusieve bescherming. We focussen vooral op preventie en kunnen rekenen op de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers.

Klimaatverandering aanpakken

Koolstofneutraal worden tegen 2025

Door onze CO2-uitstoot in België te verminderen met 26% (eco-efficiënte gebouwen, toegankelijkheid van openbaar vervoer en fietsenstallingen) en rest-emissies te compenseren. 

Het aandeel van groene verzekeringsproducten vergroten

Door milieuvriendelijk gedrag aan te moedigen en/of de impact van de afhandeling van claims op het milieu zoveel mogelijk te beperken (bijvoorbeeld door te repareren in plaats van te vervangen). 

Het grote publiek inlichten omtrent klimaatverandering

Door de AXA Climate School open te stellen voor werknemers, scholen en makelaars (in samenwerking met de NGO GoodPlanet).                                                                            

Inclusieve bescherming bevorderen

Een diverse en inclusieve cultuur ontwikkelen

We helpen onze werknemers om fysiek en mentaal gezond te blijven, zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven op het werk.                                                                                               

Inclusieve verzekering bevorderen

We overbruggen de beschermingskloof door inclusieve en gemakkelijk toegankelijke beschermingsdiensten aan te bieden aan kwetsbare groepen in de maatschappij.                       
                                                                      

Financiële kennis van maatschappelijk kwetsbare kinderen

Als medestichter en begeleidende partner van de NGO TADA investeren we in de financiële kennis van maatschappelijk kwetsbare tieners

Het grote publiek voorlichten

We lichten het grote publiek voor over verkeersveiligheid (Grote Verkeersquiz met NGO VSV/AWSR), brandveiligheid (met NGO Oscare), gezondheid en ziektepreventie (met NGO Stichting tegen Kanker & NGO De Belgische Cardiologische Liga) en veiligheid aan de kust (met de Belgische strandredders).

Inspanningen meten

Via deze rapporten kunnen we bij AXA Belgium onze Sustainability-inspanningen meten:

  1. Community Investment Survey 
  2. Environmental Report
  3. AXA Entity Sustainability Index

Duurzaamheid is de kern van onze visie

In een snel veranderende wereld die gekenmerkt wordt door tal van mondiale uitdagingen,
gaan we bij AXA samen vooruit door te beschermen wat belangrijk is.